Реконструкція Замостянської: нові сакури, вуличні меблі, колії та велодоріжки у Вінниці

Новини Вінниці / Реконструкція Замостянської: нові сакури, вуличні меблі, колії та велодоріжки у Вінниці

За різних обставин у Вінниці залишилися лише дві вулиці з класичними бульварами. Якщо реконструкцію проспекту Космонавтів у цьому році планують завершити, то до оновлення вулиці Замостянської лише приступити. Мер Сергій Моргунов у Facebook 18 квітня презентував, якою вона має стати через два роки. У питаннях естетики серед митців завжди є кілька думок, тому важко визначитися з недоліками архітектурно-урбаністичного рішення. Втім вінничан цікавлять і більш «прозаїчні» деталі.

За різних обставин у Вінниці залишилися лише дві вулиці з класичними бульварами. Якщо реконструкцію проспекту Космонавтів у цьому році планують завершити, то до оновлення вулиці Замостянської лише приступити. Мер Сергій Моргунов у Facebook 18 квітня презентував, якою вона має стати через два роки. У питаннях естетики серед митців завжди є кілька думок, тому важко визначитися з недоліками архітектурно-урбаністичного рішення. Втім вінничан цікавлять і більш «прозаїчні» деталі.

Варто нагадати, що у мерії реконструкцію північною частини вулиці Замостянської з бульварною зоною анонсували ще минулого року. Міський голова зазначав, що після закінчення робіт на пр. Космонавтів сили та засоби влада сконцентрує на лівому березі Південного Бугу.

Саме тому команди урбаністів розмірковують над майбутнім проспекту Коцюбинського, Сергій Моргунов нещодавно ініціював повторне обговорення концепції розвитку парку «Хімік», а міськрада надала йому офіційний статус. Щодо Замостянської обговорення вважалося зайвим. Ідею реконструювати вулицю за зразком Космонавтів вважають цілком прийнятною.

На сьогодні бульвар знаходиться у жахливому стані, лавочки частково зруйновані, асфальт у «латках», липи після багаторічної обрізки нагадують підлікованих хронічно хворих, а трамвайна колія не забезпечує безпечний рух. 

 

Таким чином, на ділянці між пр. Коцюбинського і вул. Стрілецькою планується все робити майже «з нуля» - починаючи з інженерних мереж, зливної каналізації і водогону, до бордюрів та нового асфальтового покриття. Трамвайні колії мають покласти на бетонну основу.

Передбачається встановлення вуличних меблів, облаштування велодоріжок, тротуарної плитки у пішохідній зоні, «острівців» безпеки біля трамвайних зупинок, оновлення газонів та висадження нових дерев.

На окремих ділянках з’являться виключно алеї сакур. Це зрозуміло, адже у Вінниці після «відмови» вінничан прикрасити японськими вишнями пр. Космонавтів є невитрачений резерв саджанців. Окрім бульвару сакурами засадять і тротуар біля РАГСу та інші ділянки вулиці. У певні проміжки часу Замостянська стане квітучим садом. Без фонтану. Його спорудження не передбачено.

Однак дописувачі у соцмережі звернули увагу на певні конструктивні деталі. Так, наприклад, у місцях, де зупиняється трамвай, дорога має бути вужчою. З двох залишать лише одну смугу для руху автотранспорту. Хоча проектом передбачається створення паркувальних майданчиків, але вони об’єктивно не завжди зможуть задовольнити потребу.

Можна нагадати, що поруч розташовані РАГС, пологовий будинок, гінекологічне відділення, Центральний стадіон, педуніверситет, кав’ярні, тощо. Більш того, велодоріжки мають зменшити ширину тротуару саме вулиці. Залишається сподіватися ці незручності компенсуються вдалою прогулянковою зоною посеред бульвару з «підвищеннями» на перехрестях.

Щодо терміну виконання реконструкції, то її планують розділити на два етапи. Умовно під кожний з них відводиться рік. Почнуть роботи з оновлення ділянки від пр. Коцюбинського до вул. Стеценка, а після завершення планується облаштування частини вулиці по Стрілецькій.

Хоча у мерії намагаються не конкретизувати вартість робіт, але ще у березні вказували, що попередньо реконструкція коштуватиме близько 46 мільйонів гривень. Можливо це були дуже опосередковані цифри. На сайті Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) опублікована заявки, в якій зазначається, що максимально на реконструкцію передбачається витратити 183,8 млн грн.

Згідно з даними проекту на першу чергу, як прогнозується, у 2018 році потрібно 82 мільйони. З цієї суми ДФРР виділить лише 20 млн грн. Решта – за міською скарбницею. А загалом передбачається, що з фонду надійдуть 100 мільйонів, а з міського бюджету відповідно 83,8 млн грн. Але остаточні ціни будуть відомі після проведення тендеру та обрання найбільш привабливої пропозиції.

Також у проекті вказується, що першу чергу мають будувати 12 місяців. Вірогідно, що і на другу витратять такий же час. Чому це важливо? На жаль, інколи коли вінничанам кажуть, що реконструкція закінчиться за рік, вони сприймають це буквально, вважаючи, що можна почати у червні, а до грудня будівельники залишать об’єкт. У будівництві інші розрахунки.

Окрім цього, бажано пам’ятати, що є суттєвою частка фінансування ДФРР. Будь-які затримки у майбутньому з перерахуванням коштів автоматично відтермінують дату завершення робіт. Але варто бути оптимістами, і сподіватися, що знайдеться підрядник, який забезпечить виконання робіт вчасно, якісно і дешевше, ніж регламентується. 

Олег Верлан

23 квітня, 2018