Реконструкція Батозької у Вінниці: поклали перші метри трамвайних колій

Новини Вінниці / Реконструкція Батозької у Вінниці: поклали перші метри трамвайних колій

Перші залізні "шматочки" колії на відрізку близько 100 метрів вже поклали на вулиці Батозькій, де триває реконструкція. Наразі більш привабливий вигляд має саме середня ділянка вулиці. Її «кінці» ще тільки починають облаштовувати.

Нагадаємо, у Вінниці реконструкція вулиці Батозької від перехрестя із вулицею Академіка Янгеля до проспекту Коцюбинського розпочалась у листопаді 2021-го. З початком повномасштабного вторгнення роботи призупинили. Нещодавно їх підновили.

Реконструкції підлягає близько 600 метрів дороги. Її вже звузили. Передбачається, що для автотранспорту буде по одній смузі, однак, спроєктовані доволі просторі велодоріжки та пішохідні тротуари, а також зелені зони.

А також «додаткова» зупинка громадського транспорту – поблизу зали фірми «Реквієм» і ТЦ «Епіцентр К». Зупинятися планують як тролейбуси, так і трамваї.

Вантажівками буде дещо не комфортно, а от решті – цілком зручно. Вінничани вже використовують пішохідну та вело частину Батозької доволі активно.

На місцевості зрозуміти, якою буде вулиця, нині найкраще по середній ділянці. Саме тут прокладають трамвайні колії.

Найбільш не облаштованою здається ділянка поблизу Агрегатного заводу. Там тільки починають збільшувати тротуар і формувати окремі смуги.    

Зазначимо, передбачається завершення реконструкції у цьому році. Додамо, у 2022-му змінили генпідрядника, провели новий тендер, а вартість робіт виросла з 175 мільйонів та 600 тисяч гривень вартість зросла до 261 мільйона 780 тисяч гривень.