Рекомендація – не вказівка. На Вінниччині обласна влада не давала команду зупиняти громадський транспорт під час повітряної тривоги

Новини Вінниці / Рекомендація – не вказівка. На Вінниччині обласна влада не давала команду зупиняти громадський транспорт під час повітряної тривоги

Про вимогу зупиняти громадський транспорт у Вінницькій області під повітряних тривог, виводити із салону та супроводжувати пасажирів до укриття наразі не йдеться.

Про це повідомили NaПарижі у департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Вінницької ОВА, коментуючи опублікований з рекомендаціями ДСНС пост у Facebook.

Зазначимо, сьогодні 3 серпня на сторінці обласної військової адміністрації у соцмережі опублікували рекомендації ДСНС щодо поводження у громадському транспорті під час повітряної тривоги. Надзвичайники радять зупиняти транспорт та виводити пасажирів до найближчого укриття.

Слід уточнити, що такі поради існують від початку повномасштабної війни.

Проте у більшості вінницьких та загальноукраїнських ЗМІ невірно трактували інформацію, подавши її нібито як вимогу обласної влади зупиняти транспорт, що спричинило хвилю невдоволення вінничан.

У Вінницькій ОВА пояснили редакції, що рекомендації не є обов’язковими до виконання. Це лише порада. Тому твердження у деяких медіа відносно того, що дана вказівка зупиняти транспорт, і Вінниччина – перший регіон, де така команда впроваджена, не відповідає дійсності.      

Ігор Заіковатий

3 серпня, 2022