«Рейкова війна у Білорусі. Лише за тиждень влада затримала більше 30 залізничників, але не контролює ситуацію

Новини Вінниці / «Рейкова війна у Білорусі. Лише за тиждень влада затримала більше 30 залізничників, але не контролює ситуацію

Цього тижня у Білорусі силовики затримали понад 30 працівників Білоруської залізниці. Затримання стали відповіддю на «рейкову війну», яка розгорнулася в країні у відповідь на співучасть режиму Олександра Лукашенка у російській агресії проти України.

Офіційний Мінськ намагається залякувати людей, арештовувати, погрожує тривалим ув’язненням, проте «рейкова війна» триває.

З багатьма затриманими силовики зняли «покаяні відео» та виклали на провладні Telegram-канали.

«Ці дії вкотре підтверджують, що режим боїться як вогню втратити контроль над залізничною галуззю Білорусі. Наразі левова частка працівників КДБ, у тому числі в КДБ по областях та Головне управління КДБ, кинута на боротьбу з витоком інформації та «рейковою війною», – зазначає телеграм-канал «Live. Суспільство залізничників Білорусі».

Його представники зазначають, що силовики «хапають абсолютно випадкових людей, щоб наново посіяти страх серед білорусів», але «інформація як надходила, так і надходить, а кількість небайдужих білорусів лише зростає».

Нагадаємо, з 19 березня спецназ внутрішніх військ білоруської в/ч 3214 задіяли для допомоги у контролюванні залізничних колій та інфраструктури Білоруської залізниці. Військові контролюють ті ділянки, якими перевозять російську зброю для війни проти України. Проте доволі часто состави сходять з колій.

Раніше голова правління «Укрзалізниця» Олександр Камишин заявляв, що залізничного сполучення між Білоруссю та Україною більше немає. За його словами, «подяку за це треба сказати щирих білоруським залізничникам».

На фото: російська техніка у Гомелі

Олег Верлан

31 березня, 2022