Ранковий обстріл Одеси. Рятувальники гасять пожежі

Новини Вінниці / Ранковий обстріл Одеси. Рятувальники гасять пожежі

Росіяни фактично майже не «чіпали» Одесу на відміну від більшості великих міст України. Мабуть, була директива, відповідно кремлівських наративів. Адже у Москві хотіли «звільнити» місто, яке, як там вважають, «постраждало 2 травня 2014 року»… Ранішні обстріли «перлини Чорного моря» свідчать про те, що в РФ кардинально змінили плани та будуть нищити усі українські міста. Точніше, знищувати.

Ранком 3 квітня в Одесі пролунали вибухи. Над містом піднялася велика хмара диму. Вночі лунали сирени повітряної тривоги. Спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук просить одеситів залишатися в укриттях. З'ясувалося, що окупанти завдали по місту ракетного удару.

З посиланням на заяву Оперативного командування «Південь» прес-секретар Одеської ОВА повідомив, що «Одесу атакували з повітря».

«В деяких районах зафіксована пожежа. Частину ракет збито ППО. Рекомендовано закрити вікна», - зазначив Братчук.

Він просить жителів Одеси не панікувати, діяти за правилами про повітряну загрозу, а інформацію отримувати «лише з офіційних джерел».

«Перші недоблогери вже розказують про свої ранкові зйомки. Не у соцмережах», - додав речник.

Українські ЗМІ дотримуються «інформаційної гігієни» та не оприлюднюють те, що може зашкодити народу України. Але є інші…

P.S. Мер Одеси Геннадій Труханов під час телемарафону розповів про наслідки ракетного удару по місту ранком 3 квітня.

За словами міського голови, російські військові обстріляли цивільну інфраструктуру, а саме багатоповерхові та приватні будинки.

«В Одесі, на щастя, немає постраждалих. Я маю на увазі, не постраждали люди, постраждали будинки, вибиті стекла... Ми надамо всю необхідну допомогу, ситуація в цілому під контролем... Постраждала цивільна інфраструктура, будинки, квартири, приватні будинки, розбита покрівля. Комунальні служби вже там, надають допомогу. Підраховувати збиток поки рано», - заявив Труханов.

Олег Верлан

3 квітня, 2022