Ракети «Нептун» влучили у крейсер «Москва», що стояв у Севастополі

Новини Вінниці / Ракети «Нептун» влучили у крейсер «Москва», що стояв у Севастополі

Двома ракетами «Нептун» знищено російський крейсер «Москва». Судно перебувало в акваторії Чорного моря. Через шторм гасіння ускладнено. Є висока ймовірність того, що росіянам доведеться погодитися на тактичне затоплення крейсеру.

Про це повідомив волонтер Серж Марко.

Саме це судно 24 лютого обстрілювало острів Зміїний. І стало відомо завдяки фразі прикордонника Р.Грибова…

Зазначимо ракетний крейсер став на якір напроти Аполлонової бухти у Севастополі 10 квітня. До того, приймав участь у блокаді та обстрілах Одеси, Миколаєва, Очакова. У ЧМФ 40-річну «Москву» називали флагманом. Проте переважно найбільший російський корабель ворога в 12 тисяч тонн водозаміщенням простоював у бухті.

Радник очільника МВС Антон Геращенко теж написав у соцмережі про вибух на флагманському судні. За його дописом, «Москва» у найближчий рік буде не дієздатною. І саркастично додав, що давньоримський бог Нептун «тут ні до чого».

Р-360 «Нептун» - це українська протикорабельна крилата ракета. Розроблена в київському конструкторському бюро «Луч» у 2014-20 роках.   

P.S. Уточнення. Вибух і пожежу на «Москві» підтверджуються російськими ЗМІ. Нардеп О.Гончаренко навів деталі про останні години «життя» крейсера.

01.00 МО РФ заявило про пожежу та наступний вибух боєзапасу на крейсері «Москва». У відомстві кажуть про пожежу. Причину не називають.

01.05 З крейсера «Москва» було передано сигнал SOS (міжнародний морський форум)

01.14 В результаті пожежі та вибуху крейсер «Москва» завалився на лівий борт.

01.47 На крейсері «Москва» повностью зникло электроживлення.

02.07 У Туреччині вказують, что на 99,99% протягом часу «Москва» може потонути (54 моряка з крейсера врятовані турецьким судном).

02.48 У Туречині та Румунії заявляють про те, що крейсер «Москва» потонув!

Олег Верлан

13 квітня, 2022