Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єкт

Новини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єкт

Сьогодні, 14 липня, о 10.46 з акваторії Чорного моря російські терористи завдали масованого удару по Вінниці, за попередньою інформацією, ракетами «Калібр». Випустили сім ракет. Чотири було збито... Станом на 14:00 загинули 20 осіб, в тому числі 3 дитини, та понад 50 отримали поранення.

Ціллю росіян була площа Перемоги у Вінниці. Вони нібито поцілили у військовий об’єкт – Будинок офіцерів, збудований за типовим проєктом до Другої світової. Але, звісно, окрім діячів культури та мистецтв у таких закладах перебувають діти. Жодної військової техніки апріорі немає.

Також у зоні ураження опинилися кілька багатоповерхівок, парковка, будинок побуту «Ювілейний», РАГС. Усі будівлі в радіусі до 300 метрів вже стоять без скла. Зруйновано дахи деяких житлових будинків. Рятувальники продовжують гасити пожежу у Будинку офіцерів.

Одразу територію навколо місця вибуху оточили військові та поліція, аби цивільні не заважали рятувальній операції. Крім того, від місця вибуху постійно від’їжджали карети швидкої допомоги.  

Як повідомили у ДСНС близько 13.00, пожежу на паркувальному майданчику біля Будинку побуту у центрі міста, котра виникла в результаті ракетного обстрілу, ліквідовано.

Чому можна казати про свідомий удар? Росіяни схиблені на символізмі. Будинок офіцерів підпорядкований Командуванню Повітряних Сил ЗСУ. Українська авіація та ППО чудово «дошкуляють» окупантам, нищать їх на землі, у повітрі та на воді. Тому, ймовірно, росіяни вирішили помститися так як вміють. Тобто знищити символ.

До речі, монумент з військовим літаком на площі вистояв, його майже не ушкоджено. Теж символічно.    

У той час російський пропагандист Влідімір Соловйов за звичкою все перекрутив, заявивши, що удар було нанесено по військовій частині у Гайсині.    

P.S.За інформацією Офісу президента, на даний момент відомо про 20 загиблих, серед яких троє дітей. Крім того, ще 90 постраждалих звернулися по медичну допомогу. Ці дані не є остаточними, кількість жертв продовжує зростати.

Фото автора та з відкритих джерел

Новини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єктНовини Вінниці / Ракетний удар по Вінниці: терористи свідомо поцілили у «символічний» об’єкт