Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку: кількість жертв складно уявити

Новини Вінниці / Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку: кількість жертв складно уявити

Російські війська сьогодні, 27 червня, завдали ракетного удару по Кременчуку Полтавської області. Одна з ракет влучила в торгово-розважальний центр. Точна кількість загиблих і поранених наразі не відома.

Після 15:30 у Кременчуці зафіксували прильоти російських ракет. Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив, що ракета влучила в цивільний об'єкт. Потім мер Кременчука Віталій Малецький уточнив, що ракета потрапила в дуже людне місце, яке не має відношення до військових дій. Незабаром через ЗМІ та соцмережі почали розповсюджувати кадри палаючого ТРЦ «Амстор».

На удар по Кременчуку вже відреагував президент України Володимир Зеленський. За його словами, на момент інциденту в ТРЦ перебували більше тисячі цивільних.

«Кількість жертв неможливо навіть уявити. Ніякої небезпеки для російської армії. Ніякої стратегічної цінності. Лише спроба людей жити нормальним життям, що так злить окупантів. Росія продовжує зганяти своє безсилля на звичайних громадянах. Сподіватися на адекватність і людяність з її боку марно», - зазначив Зеленський.

До гасіння пожежі у одноповерховій площею 10,3 тис.кв.м долучили 115 рятувальників і 20 одиниць спецтехніки.

P.S. Місцева влада повідомляє про 10 загиблих і 40 поранених. Дані не остаточні. Завали розбирають.  

Новини Вінниці / Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку: кількість жертв складно уявитиНовини Вінниці / Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку: кількість жертв складно уявитиНовини Вінниці / Ракетний удар по ТРЦ у Кременчуку: кількість жертв складно уявити
Олег Верлан

27 червня, 2022