Ракетний удар Дніпру: кількість постраждалих зросла

Новини Вінниці / Ракетний удар Дніпру: кількість постраждалих зросла

Сьогодні, 26 травня, ворог завдав удар по поліклініці й ветеринарній клініці в Дніпрі. Через це виникла сильна пожежа, яка охопила 1 тисячу кв. м. Пошкоджень зазнали приватні й багатоквартирні будинки, а також автомобілі. Кількість поранених внаслідок ракетного удару зросла до 26 осіб.

Про це повідомляє перший заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов.

«26 людей постраждали. 19 лікуються на стаціонарі, 3 тяжких. Двоє дітей середньої тяжкості - 3 й 6 років. 5 лікуються амбулаторно. Вже двох загиблих маємо», - заявив Орлов.

За словами уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця, чотири людини вважаються безвісти зниклими після ворожої атаки.

У місті розгорнули пункт прийому заяв та повідомлень громадян, які постраждали внаслідок російського ракетного удару. Пункт розташований за адресою: вулиця Калинова 83.

Цинізму росіян немає меж. Вони переклали вину на українських військових. Нібито, це ЗСУ «перевели» ракету на цивільні об’єкти, а ракета передбачалась ремонтній базі.

Мер Дніпра Борис Філатов повідомив, що ракетний удар знищив філіал одного з медзакладів, де надавали психіатричну допомогу. Він наголосив, що жодних військових обʼєктів там не було. Станом на 16:00 відомо про 26 поранених людей, серед них двоє дітей. Двоє людей загинули. 

У Дніпрі 27 травня оголосили днем жалоби за загиблими внаслідок російських ракетного удару по медзакладах у п’ятницю.

P.S. У Дніпропетровській обласній прокуратурі на вечір уточнюють, що «дві людини загинули, ще тридцять одна - отримала поранення, з них двоє дітей - хлопчики 3 та 6 років». Також зазначається, що, крім медзакладу та ветклініки, пошкоджено дев’ять багатоквартирних будинків, приватні домоволодіння та автівки жителів.

Олег Верлан

26 травня, 2023