Ракетні удари по Києву: деталі влучання по житловому будинку та дитячому садочку

Новини Вінниці / Ракетні удари по Києву: деталі влучання по житловому будинку та дитячому садочку

Росіяни ранком 26 червня завдали ракетних ударів по Шевченківському району столиці. Одна ракета влучила у дев'ятиповерхівку в районі станції метро «Лук’янівка», друга - по дитсадку на вулиці Половецькій. На місці, де був дитячий майданчик, тепер вирва діаметром 7 метрів

Офіційно зазначається, що було чотири вибухи. Через влучання ракети у житловий будинок на вулиці Татарській, виникла пожежа на загальній площі 300 кв.м. Частково зруйновані 7, 8 та 9 поверхи.

На місці залучено 19 одиниць пожежної техніки та 67 рятувальників.

Наразі голова Нацполіції України Ігор Клименко сказав про п’ять поранених. Стало відомо про першого загиблого через ракетний удар. Чоловіка витягнули з-під завалів без ознак життя.

«Щойно з-під завалів витягли тіло чоловіка без ознак життя...Імовірно, це батько врятованої щойно дівчинки», - вказав радник глави МВС Антон Геращенко.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко повідомляє також про врятування дитини.

«З-під завалів житлового будинку в Шевченківському районі дістали семирічну дівчинку. Вона жива. Зараз рятують її маму», - написав В.Кличко.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак відреагував на ракетний удар росіян по Києву. Він закликав союзників якомога швидше визнати РФ країною-спонсором тероризму та надати Україні сучасні ППО.

«Росіяни знову вдарили по Києву. Ракети влучили у житловий будинок та дитячий садок. Вони продовжують воювати з мирними людьми, порушуючи всі правила війни. В них немає честі, совісті та сміливості. Необхідно якомога швидше визнати Росію країною-спонсором тероризму. Також Україні потрібні сучасні системи протиракетної оборони. Ми говоримо про це з нашими союзниками. Від країни-терориста захистить зброя. І вона допоможе нашій армії перемогти росіян на полі бою», - пише Єрмак.

За словами радника глави МВС Антона Геращенка, росіяни «мітили знову в завод «Артем»…

За попередньою інформацію, по Києву випустили 14 ракет. Одну з них збила ППО Київської області. Її залишки впали в одному з сіл. Руйнувань і постраждалих немає. Про це повідомив у Telegram голова Київської ОВА Олексій Кулеба.

Зазначимо, вчора О.Лукашенко і В.Путін зустрічалися у Росії. Майже все вказує на те, що Кремль втягне Білорусь у війну, а думка Мінська другорядна, адже «самостійність» Лукашенка викликає сумніви навіть у нього самого.    

Олег Верлан

26 червня, 2022