Питання будівництва нової льодової арени у Вінниці розглядатиметься прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком

Новини Вінниці / Питання будівництва нової льодової арени у Вінниці розглядатиметься прем’єр-міністром України Олексієм Гончаруком

Минулого місяці на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилось звернення до міської влади стосовно ситуації, яка склалася у місті в зв’язку із закриттям “Льодового клубу” у центральному парку. Однак, придбати за рахунок міста єдине у Вінниці приміщення, де мають можливість тренуватися вінницькі хокеїсти та фігуристи, відмовилися. Натомість, підняли клопотання перед прем’єр-міністром України з пропозицією побудувати нову льодову арену в співфінансуванні з місцевими бюджетами.

Минулого місяці на сайті Єдиної системи місцевих петицій з’явилось звернення до міської влади стосовно ситуації, яка склалася у місті в зв’язку із закриттям “Льодового клубу” у центральному парку. Однак, придбати за рахунок міста єдине у Вінниці приміщення, де мають можливість тренуватися вінницькі хокеїсти та фігуристи, відмовилися. Натомість, підняли клопотання перед прем’єр-міністром України з пропозицією побудувати нову льодову арену в співфінансуванні з місцевими бюджетами.

У петиції, поданій 19 лютого, батьки юних хокеїстів клубу «Патріот" стверджують»:

«Після припинення роботи катка «Льодовий клуб» ( Центральний міський парк вул. Хлібна 1) за рішенням власника, хокейний клуб втрачає можливість для повноцінних тренувань та проведення змагань «Чемпіонату України з хокею» у м. Вінниця.

«Льодова арена» ( ТРЦ Мегамолл» вул. 600 –річчя 17) не може забезпечити повноцінного фахового тренування дітей-хокеїстів та фігуристів різних вікових груп. Дана льодова арена не може включити в графік роботи катка тренувальні заняття, які відповідали б режиму роботи та методиці проведення тренувань.

Важливим недоліком даної арени є і те, що вона не може забезпечити безперервне тренування ХК «Патріот» протягом року, так як на певний період змінюється на арену для катання на роликах».

І вже вчора, 6 лютого, Вінницька міська рада надала відповідь на звернення: