"Питання більше в особистій дисципліні": голова ОДА прокоментував зараження коронавірусом 79 медиків на Вінниччині

Новини Вінниці / "Питання більше в особистій дисципліні": голова ОДА прокоментував зараження коронавірусом 79 медиків на Вінниччині

На Вінниччині, станом на ранок 13 квітня, коронавірус підтверджено у 79 медичних працівників. Про це сьогодні на брифінгу розповів голова ОДА Владислав Скальський.

На Вінниччині, станом на ранок 13 квітня, коронавірус підтверджено у 79 медичних працівників. Про це сьогодні на брифінгу розповів голова ОДА Владислав Скальський.

За його словами, інфіковано 36 лікарів, медичних сестер - 27, лаборантів - два, молодших медичних сестер - 13 та один дезінфектор.    

"Внаслідок занесення збудника в медичні заклади самими працівниками, тобто не від пацієнтів, а від колег, інфікувалось 48 працівників. П'ятеро медиків інфікувались у своїх сім'ях. При наданні медичної допомоги хворим на коронавірус - інфікувалось 17 медпрацівників: в інфекційному відділенні МКЛ №1 - троє, в обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні - троє, в інфекційних відділеннях Гайсинської та Крижопільської ЦРЛ - по одному, в Тростянецькій ЦРЛ - два випадки, швидка медична допомога міста Вінниці - один випадок, Центр первинної медико-санітарної допомоги №4 у Вінниці - три випадки, ЦПМСД №5 - один випадок і Гайсинський лабораторний центр - один випадок", - говорить В.Скальський.

Поки що, за його словами, не вдалося знайти та лабораторно підтвердити джерело інфікування ще дев'яти медичних працівників.

"Тут питання більше в особистій дисципліні кожного медпрацівника та контролю за дотриманням цієї дисципліни керівниками закладів. Причому, не тільки безпосередньо на медичному робочому місці, а й під час спілкування з колегами та в побуті. Саме з цією метою департамент охорони здоров’я зараз оновлює свій Наказ щодо дотримання протиепідемічних заходів та алгоритмів роботи з пацієнтами, які в умовах сьогодення майже усі "по замовчуванню" можуть бути потенційно інфікованими",- зазначив голова ОДА.

Сергій Маламура

13 квітня, 2020