Письменники з Вінниці подали на літературну премію збірку оповідань про війну, інтимні вірші та еротичний роман – переможців визначать у вересні

Новини Вінниці / Письменники з Вінниці подали на літературну премію збірку оповідань про війну,  інтимні вірші та еротичний роман – переможців визначать у вересні

У Вінниці триває прийом книг на здобуття Всеукраїнської літературної премії ім. М. М. Коцюбинського. Конкурс започатковано у Вінниці, але він національного масштабу, призовий фонд складає 60 тисяч гривень – по 20 тисяч у кожній з трьох номінацій: художня література, науково-популярна, дитяча.

У Вінниці триває прийом книг на здобуття Всеукраїнської літературної премії Михайла Коцюбинського. Премія започаткована на Вінниччині, але має національний масштаб. Призовий фонд складає 60 тисяч гривень, по 20 тисяч у кожній з трьох номінацій - художня література, науково-популярна, дитяча.

Зазначимо, що письменники мають ще місяць для подачі книг на розгляд журі. На сьогодні на конкурс свої твори надіслали 12 авторів з Києва, Іршави (Закарпаття), Каменського (Дніпропетровщина), Хмельницького, Чернігова, Львова  і Вінниці.

До речі, вінничани серед письменників найактивніші. Книги місцевих авторів складають третину  від усіх заявлених на сьогодні, більшість з них «конкуруватимуть» в номінації художня література.

Тут за визнання та приз змагатимуться Влад Сорд зі збіркою оповідань про війну «Безодня»,  Руслана Мельничук  зі збіркою інтимної лірики «Кармічна любов» та Юрій Плясовиця, який нещодавно видав роман-дослідження «Жіноча пастораль Нестора Махна».  Зазначимо, що в «пасторалі» чимало відверто еротичнитх описів  життя відомого анархіста.

Людмила Любацька написала книгу про творчий шлях письменника Миколи Каменюка під назвою Post scriptum. ЇЇ авторка подала в номінації науково-популярна література.

В цій номінації є ще одне дослідження, зроблене письменником з Хмельницького Василем Горбатюком. Щоправда, якщо пані Любацька написала про свого сучасника, то хмельничанин розповідає про українських, білоруських, російських та єврейських письменників, чиї долі так чи інакше пов‘язані з Поділлям.

В книзі є глава, присвячена Михайлу Коцюбинському, його «барському» періоду життя.  Крім суто історичної довідки про життя письменника мова в книзі йде про те, що нині являє собою помешкання родини Коцюбинських у Бару. Нині воно віддане Свято-Троїцькому Браїлівському жіночому монастир. Української православної церкви МП і, як зазначає автор, геть занедбане.

 

Новини Вінниці / Письменники з Вінниці подали на літературну премію збірку оповідань про війну,  інтимні вірші та еротичний роман – переможців визначать у вересніНовини Вінниці / Письменники з Вінниці подали на літературну премію збірку оповідань про війну,  інтимні вірші та еротичний роман – переможців визначать у вересніНовини Вінниці / Письменники з Вінниці подали на літературну премію збірку оповідань про війну,  інтимні вірші та еротичний роман – переможців визначать у вересні