ПВК «Вагнер» хочуть визнати терористичною організацією: Пригожин передав Європарламенту «закривавлену» кувалду

Новини Вінниці / ПВК «Вагнер» хочуть визнати терористичною організацією: Пригожин передав Європарламенту «закривавлену» кувалду

Новина про те, що в Європарламенті обговорюють пропозицію щодо визнання ПВК «Вагнер» терористичною організацією, отримала реакцію від Євгенія Пригожина, засновника компанії, якого називають «кухаром Путіна».

Як повідомляє УНІАН, юрист Пригожина привіз від нього «закривавлену» кувалду у футлярі для музичного інструменту. Подарунок передано блогерам, які мають передати його до Європарламенту.

Нагадаємо, хоча у РФ заборонені приватні військові компанії, для пригожина було зроблено виняток. «Вагнерівців» кремлівський режим застосовував у військових конфліктах в Африці, на Близькому Сході та в Україні.

Резонанс отримав випадок вбивства у РФ кувалдою завербованого «вагнерівцями» рецидивіста Є.Нужина, якого взяли у полон українські військові, а потім внаслідок обміну віддали росіянам.

Страту росіянина «вагнерівці» умисно злили у мережу, ймовірно, аби інші рецидивісти не здавались у полон. Такі дії бойовиків дуже болісно сприйняли євродепутати.

Подарунок Пригожина можна розцінювати символічно. Це виклик європейським устоям і порядкам. Засновник ПВК і «кухар Путіна» хоче досягти тремтіння ЄП перед його «армією» та демонструє зневагу до засад цивілізованого світу.  

Олег Верлан

24 листопада, 2022