Путін звинуватив українські спецслужби у підриві Кримського мосту

Новини Вінниці / Путін звинуватив українські спецслужби у підриві Кримського мосту

Лише ввечері 9 жовтня, після того, як підрив Кримського мосту став топ-темою навіть у Штатах, російський диктатор висловив свою точку зору щодо події, звинувативши у цьому українські спецслужби.

Путін під час зустрічі з главою СК РФ Олександром Бастрикіним Путні назвав вибух і підрив терактом, спецслужби України – його виконавцями та замовниками. Бастрикін відчитався, що справу завели за статтею «тероризм», у підготовці українським спецслужбам нібито допомагали громадяни Росії із зарубіжних держав.

«Нами вже встановлено маршрут руху вантажівки, де стався підрив. Це Болгарія, Грузія, Вірменія, Північна Осетія, Краснодар... Встановлено перевізників. За допомогою оперативних співробітників ФСБ вдалося встановити підозрюваних із числа тих, хто міг готувати теракт», - сказав Бастрикін.

Нагадаємо, у СБУ ані підтвердили, ані простували свою «причетність», пояснюючи, що відповідь можлива після війни. На Банковій кажуть про «російський слід». Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк вчора вказував, що підрив пов'язаний з внутрішньодержавним конфліктом між армійцями і ФСБ/ПВК у боротьбі за владу, а Кремль втратив контроль над ними.

Про вибухи у Керчі повідомили близько 6 ранку 8 жовтня. Споруда є предметом особливої гордості Путіна. Деякі російські джерела повідомляють, що пошкоджено близько 1,3 км мосту, загальна довжина якого становить 19 км. Рух залізницею та автошляхом для легковиків вже частково відновлено. Вантажівкам на міст зась.

Олег Верлан

9 жовтня, 2022