Путін збирається у Маріуполі ліквідувати тих, хто чинив звірства на Київщині

Новини Вінниці / Путін збирається у Маріуполі ліквідувати тих, хто чинив звірства на Київщині

Міжнародний розголос вбивств мирного населення, зґвалтувань, мародерства та інших злочинів проти людства, які вчиняли окупанти на Київщині, а також заяви про розслідування цих фактів, змушують військово-політичне керівництво РФ позбавлятись фігурантів майбутніх справ. Саме тому більшість з них відправили до «пекла», а саме у Маріуполь. А немає людей – немає «справи». Мабуть, так вважають у Москві.

Про наміри Путіна «замести сліди», ліквідувавши тих російських окупантів, які чинили звірства проти мирного населення в Київській області, заявив заступник командира полку «Азов» капітан Святослав Паламар. У Маріуполі була помічена російська військова техніка, позначена літерою «V».

Це означає, що в Маріуполь разом із бронетехнікою могли перекинути тих військових РФ, які масово та жорстоко вбивали цивільних в Бучі, Бородянці, Ірпені та інших населених пунктах Київщини.

«Це саме ті злочинці, які коїли злочини проти цивільного населення на Київському напрямку. Я вважаю, що в такий спосіб Путін хоче замести сліди та ліквідувати цих виродків, які творили страшні звірства з нашими громадянами», – сказав Паламар.

Зазначимо, що 18 квітня Путін присвоїв почесне звання «Гвардійська» 64-й окремій мотострілецькій бригаді ЗС РФ. Саме вона скоїла найбільше злочинів проти мирного населення у Київській області, зокрема у місті Буча.

В указі Путіна йдеться, що почесне звання бригада вбивць, ґвалтівників та мародерів отримує за «масовий героїзм та відвагу» під час окупації пристоличного регіону.

У той же час у РФ призначили нового командира 76-ї гвардійської десантно-штурмової дивізії із Пскова, яка теж лютувала на Київщині. Ним став полковник Денис Шишов – він змінив на посаді генерал-майора Сергія Чубарикіна, котрий міг керувати звірствами російських окупантів у Бучі. Подальша доля Чубарикіна не відома.

Олег Верлан

21 квітня, 2022