Путін визнав можливість розпаду Росії. Диктатор зробив ключову помилку

Новини Вінниці / Путін визнав можливість розпаду Росії. Диктатор зробив ключову помилку

Через рік після повномасштабного вторгнення в Україну російський диктатор Владімір Путін допустив, що у майбутньому РФ розвалиться. За сталою звичкою глава Кремля звинуватив у цьому колективний Захід, але сама риторика та тема вказують на те, що він розуміє, що глобально програв.

Близько двох років тому Путін надсилав Заходу меседжі, за якими вимагав «звільнення» від НАТО Центральної та Східної Європи. Рік тому з Кремлі лунали наративи про «Київ за три дні» та Україну «максимум за тиждень». Тепер Путін лякає росіян можливим розпадом країни через програш у війні.  

В інтерв'ю російським пропагандистським ЗМІ диктатор заявив, що Захід нібито має лише одну мету - розвалити Російську Федерацію, а ключове – він сам допустив таку можливість. Очільник РФ вважає, що якщо Росія розвалиться, то об'єднаного «русского народа» не буде.

«Російського народу, якщо Заходу вдасться розвалити Російську Федерацію і встановити контроль над її уламками, може не зберегтися - будуть московити, уральці та інші», - сказав Путін.

Раніше про такі перспективи українці писали у соцмережах. Навіть політики доволі обережно торкались теми, і лише нещодавно українські посадовці почали казати, що розпад РФ – єдиний варіант позбутися агресора та небезпеки цивілізованому світу. Тепер Путін каже про це, тобто припускає таку перспективу, вважає її реалістичною, намагаючись залякати росіян, які знають, що рівень життя у столиці та провінції відрізняється кардинально, а депресивними є більшість регіонів.

Припущення Путіна – це програш перш за все на внутрішній арені. Якщо диктатор думає, що такою заявою мобілізує суспільство, то помиляється, адже «уральці», «сибірці», особливо місцеві еліти, хронічно ображені на «центр»… Крім того, такі слова лідера показують слабкість, а слабкого лідера не бояться підлеглі. Тож, можна вважати, що він зробив ключову помилку.  

Олег Верлан

26 лютого, 2023