Путін вирішив приєднати Донбас і Херсонщину до Росії

Новини Вінниці / Путін вирішив приєднати Донбас і Херсонщину до Росії

Не очікуючи закінчення війни, на Донбасі та Херсонщині окупанти планують проведення «референдумів», аби мати підстави для приєднання цих територій до Росії. Така ідея належить нібито саме Путіну. Російський президент дуже поспішає…

Як повідомляє «Медуза», джерела видання, які близькі до адміністрації президент Росії, заявили, що 14 і 15 травня в «ЛНР» й «ДНР» можуть провести «референдум» щодо «приєднання до Росії». Передбачається, що їх мають забрати у межах «історичних» адмінкордонів Донецької та Луганської областей України.

Також у ці ж дати окупанти хочуть провести «референдум» у Херсонській області, більша частина якої нині тимчасово окупована Росією. Росіяни збираються «винести питання» щодо незалежності регіону від України та створення «Херсонської народної республіки» з подальшим приєднанням до Росії.

Джерела відзначають, що «референдуми» готувалися на кінець квітня, однак їх переносили через невдачі армії Росії на фронті. Водночас якщо окупанти й надалі зазнаватимуть поразок, не виключно, що «референдуми» знову переноситимуть.

Співробітники адміністрації президента переконані у тому, що Росії не варто приєднувати до себе «Л/ДНР», однак це є бажання самого ж Путіна. Він хоче «перемог» та звіту про них під овації. Звісно, апетити російського лідера на весь південь України, але поки війська не їх задовольняють.

Олег Верлан

27 квітня, 2022