Путін погрозами НАТО захоче зупинити постачання оборонної зброї для України

Новини Вінниці / Путін погрозами НАТО захоче зупинити постачання оборонної зброї для України

У Пентагоні давно визнали, що недооцінили міць і бойовий дух українців. Однак, нині у Вашингтоні вже стурбовані спротивом Сил оборони, адже розуміють, що Путін через те, що не здатний перемогти 40-мільйонну націю, почне погрожувати Заходу ядерною зброєю. До ринга боксери зустрічаються поглядами. Хто перший відведе очі, той, кажуть, програє. Так от, складається враження, що НАТО опиняється саме перед такою «перевіркою».

«Тривала окупація частини української території загрожує підривом особового складу російських збройних сил і скороченням їх модернізованого арсеналу озброєнь, у той час як наступні економічні санкції, ймовірно, скинуть Росію в затяжну економічну депресію і дипломатичну ізоляцію", - зазначає директор розвідувального управління Пентагону Скотт Берріер в новому 67-сторінковому звіті, пише Bloomberg.

На його думку, спротив України і санкції поставлять під загрозу здатність Росії виробляти сучасні високоточні боєприпаси.

«Оскільки ця війна та її наслідки поступово послаблюють сили Росії, вона, ймовірно, буде все більше покладатися на свої ядерні засоби стримування, щоб погрожувати Заходу і проектувати силу на свою внутрішню і зовнішню аудиторію», - додав він.

До такого сценарію – погроз – слід бути готовими. Завдяки оборонному озброєнню чудово нищиться ворожа техніка. Навіть у Пентагоні визнають, що українці влучають у сто мішеней зі 112 «Джавелінів», що вважається рекордом.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню Meduza.назвав слова російського президента Путіна щодо застосування ядерну зброю у відповідь навіть на закриття неба «трішки фантастичним сюжетом».

«Трохи фантастичний сюжет. Ми думаємо, що все-таки підійдемо до мирної угоди, тому що війна для Росії буде в сто разів руйнівною у разі застосування ядерної зброї. В принципі, було б бажання, щоб європейським політикам перестало здаватися, що це дуже сильна загроза. Нехай ухвалять якесь відповідальне рішення. Закрили небо - мирні громадяни не вмирають. Далі війна? Добре, війна. Але тоді війна між арміями, хай Росія доведе, що вміє воювати. Закрийте небо, нехай хлопці спустяться на землю», - зазначив Подоляк.

Додамо, небо не закриють. Літаки передати можуть, але поки що не передали, адже їх треба компенсувати країнам Альянсу. Оборонні комплекси, попри погрози Москви нищити вантажі, направляють.  

Олег Верлан

18 березня, 2022