Пухлиною уражені кістки восьмирічною вінничанки Софійки Клочківської. Дівчинка просить про допомогу на хіміотерапію

Новини Вінниці / Пухлиною уражені кістки восьмирічною вінничанки Софійки Клочківської. Дівчинка просить про допомогу на хіміотерапію

У вінничанки Софійки Клочківської діагностовано рідкісне онкологічне захворювання - Неходжкінська В- лімфобластна лімфома. Уражені кістки. Дитину лікують у Стамбулі. Аби дівчинка вижила родина збирає кошти та просить про допомогу небайдужих.

«Влітку у доньки діагностували захворювання, але три дослідження у місцевій лікарні давали три різні діагнози, але всі вони несли загрозу для життя дитини. Тож без остаточно встановленого виду онкології почали лікування. Зараз ми лікуємось у Туреччині», - писала у соцмережі мати 8-річної дівчинки Тетяна Клочківська.

Неходжкінська В- лімфобластна лімфома трапляється у одному випадку на 800 тисяч людей. І переважно у дорослому віці. Навіть в Інтернеті складно знайти випадки захворювання у дітей.

«І так ,як в Україні не було досвіду лікування хвороби, ми обрали лікаря-професора, яка лікувала 3-ох діток з таким діагнозом», - пояснила вінничанка вибір.

Курс лікування вартує щонайменше 82,5 тисяч доларів. Близько половини цієї суми родина та небайдужі люди зібрали. Софійці довелося витримати високодозовану хімію. Це для дівчинки вже другий протокол лікування, загалом лікарі прогнозують, що їх буде три.

«Мама і її донечка, котра співає, танцює, малює, записує відео... в перервах між крапельницями з хіміопрепаратами, - світлі такі, добрі... Вірять в Бога, в добро і в добрих людей. І Бог їх не покидає. По молитві посилає засоби, людей, ситуації... Коли я зрозуміла, що і збір на обстеження дитини за кордоном, і збір на лікування, маю вести я, бо ніхто з великих та популярних фондів, блогерів, громадських чи релігійних діячів не відгукнувся, стало лячно... Це не 80 тис. гривень, хоч і їх нелегко зібрати... Та, дякувати Богу, переборола, з Його допомогою той страх, попросила Благословення та проводу, опіки Матері Божої і зробила перші кроки... А далі - якось, наче, само по собі, копійка до копійки - і вже Софійка вилетіла до Стамбулу на обстеження, вже й почала лікування, люди допомагають... Часто допомога приходить, коли й не сподіваємося... Божий провід дуже видно у всьому», - пише у Facebook Оксана Дмитерко, адміністраторка «Групи небайдужих людей».

За її дописом на суботу, 21 січня, бракує 44 тисяч доларів.

Реквізити для допомоги:

№ картки 5168 7456 1019 8571 Клочківської Тетяни

Новини Вінниці / Пухлиною уражені кістки восьмирічною вінничанки Софійки Клочківської. Дівчинка просить про допомогу на хіміотерапію