"Пухлина не чекатиме, коли закінчиться карантин": як у Вінниці в умовах локдауну працює онкоцентр

Новини Вінниці / "Пухлина не чекатиме, коли закінчиться карантин": як у Вінниці в умовах локдауну працює онкоцентр

Подільський регіональний центр онкології у період жорстких карантинних обмежень працює у звичному режимі і надає діагностичні та лікувальні послуги в повному обсязі. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

Подільський регіональний центр онкології у період жорстких карантинних обмежень працює у звичному режимі і надає діагностичні та лікувальні послуги в повному обсязі. Про це йдеться на сторінці медзакладу у Facebook.

У центрі запевняють, що лікарі надають допомогу та консультації усім пацієнтам із онкодіагнозом.

Тож вінничани можуть запланувати візит до ПРЦО й за наявності електронного направлення від сімейного лікаря чи онколога безкоштовно пройти КТ, УЗД, мамографію, виконати ендоскопічні обстеження. Можна також записатися і прийти на прийом до онкологів-гінекологів, ЛОР-лікарів, урологів, онкоторокальних спеціалістів, мамологів, хіміотерапевтів та інших фахівців онкоцентру.

Працює також клініко-діагностична лабораторія, радіонуклідна діагностика, АГЧ та рентгенологічне відділення.

Щоправда, заради безпеки пацієнтів та персоналу лікарні, здійснюється контроль самопочуття і вимірювання температури відвідувачів, обов’язково використовуються індивідуальні засоби захисту. В онкоцентрі проводиться дезінфекція поверхонь. Аби пройти обстеження в поліклінічному відділені, не потрібно здавати тест на коронавірус, він робиться у разі госпіталізації хворого.

"За нинішніх обставин ми робимо все можливе, щоб заклад працював, не зривалися операції, курси опромінення і хіміотерапії. Тому що відкладати лікування не можна. Злоякісна пухлина не чекатиме, коли закінчиться карантин. В жодному разі не відкладайте діагностику пухлин на час, коли буде подоланий COVID-19. Не давайте шанс раковим клітинам метастазувати, особливо тим, які швидко прогресують. Турбуватися за власне здоров’я — це ваше особисте завдання, і його не виконає ніхто краще за вас", - наголошує головний лікар Подільського регіонального центру онкології Володимир Шамрай.

На прийом до лікаря фахівці ПРЦО рекомендують записуватись заздалегідь. Зробити це можна за тел. (0432) 46-16-27, 56-08-25, або за посиланням через офіційний сайт ПРЦО.