Призначено нових першого заступника прокурора Вінниччини і керівника Вінницької місцевої прокуратури

Новини Вінниці / Призначено нових першого заступника прокурора Вінниччини і керівника Вінницької місцевої прокуратури

Прокурор Вінницької області Костянин Мерімерін 28 грудня представив нового першого заступника прокурора області. На цю посаду призначено Сергія Гайду. А Вінницьку місцеву прокуратуру очолить Дмитро Кубик.

Прокурор Вінницької області Костянин Мерімерін 28 грудня представив колективу свого нового першого заступника. На цю посаду призначено Сергія Гайду. А Вінницьку місцеву прокуратуру очолить Дмитро Кубик.

Нагадаємо, що за останні місяці відбулися суттєві зміни у керівництві прокуратури. Генпрокурор України Руслан Рябошапка 3 вересня підписав накази про звільнення прокурорів чотирьох областей. Серед них і В'ячеслава Соколового, який очолював прокуратуру Вінницької області з 2014-го. З тих пір виконував обов’язки керівника заступник Руслан Нікітчин.

Призначення відбулися наче «під новорічну ялинку». Так, прокурором Вінницької області 20 грудня призначений Костянтин Мерімерін, який раніше працював в Одеській та Миколаївській областях. Тепер його першим заступником став Сергій Гайду, який раніше обіймав посаду керівника Вінницької місцевої прокуратури. Тобто він пішов на підвищення.  

Наказом генпрокурора Руслана Рябошапки від 27 грудня на керівником Вінницької місцевої прокуратури призначено Дмитра Кубика. Раніше він очолював Калинівську прокуратуру.  

Олеся Рудницька

28 грудня, 2019