Приватне підприємство з Вінниччини суд зобов’язав сплатити Міноборони штраф за зрив поставок комплектуючих до літаків

Новини Вінниці / Приватне підприємство з Вінниччини суд зобов’язав сплатити Міноборони штраф за зрив поставок комплектуючих до літаків

У господарському суді Вінницької області задовільнили два позови Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону щодо приватного підприємства, яке за угодою мало постачати комплектуючі до літаків, але зірвало виконання контракту. Порушник сплатить Мінобороні понад 300 тисяч гривень.

Як вказують у пресслужбі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, у 2021 році відбулось укладення між Міністерством оборони України та одним із приватних підприємств двох договорів про закупівлю товару спеціального призначення, а саме комплектуючих до літаків.

Прокурорами Вінницької Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону установлено, що відповідальними особами вказаного підприємства, усупереч умовам укладених договорів, поставки цих комплектуючих не здійснено, державі завдано збитки.

Тому 31 серпня минулого року для захисту інтересів Міністерства оборони України Вінницькою спецпрокуратурою подано два позови до Господарського суду щодо стягнення з підприємства-постачальника штрафу за невиконання умов укладених договорів.

Господарським судом 21 січня 2022 року обидва позови спецпрокуратури задоволено. За рішенням суду підприємство – порушник сплатить на користь Міністерства оборони України штрафні санкції на загальну суму 327 747 грн.