«Приват Банк» та «Укрексімбанк» змагаються за сто мільйонів гривень вільних коштів вінницької «казни»

Новини Вінниці / «Приват Банк» та «Укрексімбанк» змагаються за сто мільйонів гривень вільних коштів вінницької «казни»

На Вінниччині не визначились з банком, в якому будуть «тримати» вільні кошти обласної «казну». В конкурсі брали участь чотири фінустанови, регіональні відділення яких знаходяться у Вінницькій області, дві з них подали однакові пропозиції.

На Вінниччині не визначились із банком, в якому будуть «тримати» вільні кошти обласної «казни». В конкурсі брали участь чотири фінустанови, регіональні відділення яких знаходяться у Вінницькій області, дві з них подали однакові пропозиції.

Про це повідомляють офіційні джерела.

Засідання конкурсної комісії стосовно визначення банку – переможця для розміщення тимчасово вільних коштів  загального та спеціального фондів обласного бюджету Вінниччини відбулося вчора, 26 грудня.

Заявки на конкурс подали  4 банки. «Приват банк»  та «Укрексім банк» дали однакові   та найвищі  ставки по депозитах -  12% річних. У відомстві зазначають, що в минулому році ставка складала 15.4 %.
«Цьогоріч переможці  дали 12%  річних, це менше ніж торік, але  це пояснюється  цілою низкою економічних факторів, які  відбулися  в країні. Але ми  розраховуємо, що можемо  заробити досить велику  суму  коштів  на розміщенні загального фонду. Що стосується  спецфонду, то він формується  із екологічних надходжень  та  бюджету  розвитку і це також   значні  надходження. Наприклад , по екології  в нас  вільний  залишок  26  млн грн.. Навіть, якщо ми розмістимо на 10 днів, то і це солідні кошти для доходів  обласного бюджету», - повідомив директор Департаменту фінансів ОДА Микола Копачевський.


Оскільки під час оголошення  результатів два  банки подали однакові пропозиції, конкурсна комісія оголосила  другий тур, який відбудеться вже 2 січня 2020 року.
Якщо і тоді пропозиції будуть однаковими, кошти розмістять в обох банках у рівних долях.
Всього на депозитних рахунках планують розмістити 100 мільйонів тимчасово вільних коштів загального та спеціального фондів обласного бюджету.

Марина Карабай

27 грудня, 2019