Прикордонники розповіли про надзвичайні здібності своїх чотирилапих помічників

Новини Вінниці / Прикордонники розповіли про надзвичайні здібності своїх чотирилапих помічників

Статистика свідчить, що завдяки службовим собакам у багатьох випадках вдається виявляти заборонені речі у різного роду спритників, що перетинають державний кордон. Й цифри насправді вражають. Як повідомила прес-служба Могилів-Подільського прикордонного загону, з початку року чотирилапі допомогли, зокрема, вилучити 1,5 кг наркотиків, 140 різного виду боєприпасів і кілька одиниць вогнепальної зброї.

Статистика свідчить, що завдяки службовим собакам у багатьох випадках вдається виявляти заборонені речі у різного роду спритників, що перетинають державний кордон. Й цифри насправді вражають. Як повідомила прес-служба Могилів-Подільського прикордонного загону, з початку року чотирилапі допомогли, зокрема, вилучити 1,5 кг наркотиків, 140 різного виду боєприпасів і кілька одиниць вогнепальної зброї.

Останній такий випадок стався кілька днів тому в пункті пропуску автомобілів «Могилів-Подільський – Отач». У салоні легковика «Мерседес», власником якого є 56-річний громадян нашої країни, пильний службовий пес знайшов десяток набоїв до травматичної зброї. Яку «відзнаку» за сумлінну працю отримає чотирилапий, у прес-службі не сказали, натомість повідомили, що на правопорушника склали протокол, а патрони передали митникам.

Юрій ЯРМОЩУК