Прикордонники розкрили схему незаконного перетину кордону

Новини Вінниці / Прикордонники розкрили схему незаконного перетину кордону

Могилів-Подільський прикордонний загін повідомив про затримання організатора, який налагодив схему незаконного переправлення людей через державний кордон.

За попередніми даними, 38-річний мешканець міста Ямпіль стояв у центрі цієї діяльності, приєднавши до неї двох місцевих жителів.

Організатор відповідав за знаходження клієнтів, тоді як його посібники забезпечували технічну сторону справи. Вартість послуги, яку вони надавали, становила 6 тисяч доларів США.

Правоохоронці затримали організатора, його посібників і одного з клієнтів під час спроби останнього перетнути кордон біля берега Дністра.

Під час проведення обшуків за адресами проживання затриманих правоохоронці вилучили 15 мобільних терміналів, сейф та один комплект гідрокостюма.

Організатору та його посібникам вручили підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України "Незаконне переправлення осіб через державний кордон України". Всі заходи проводились за процесуальним керівництвом Могилів-Подільської окружної прокуратури, а наразі тривають слідчі дії.