Придністровська армія не готова допомогти Росії у війні – Маляр

Новини Вінниці / Придністровська армія не готова допомогти Росії у війні – Маляр

Тоненька смужка у берегів Дністра – «ПМР» - була для Росії вигідним анклавом і плацдармом, звідки можна отримати певну військову допомогу. Тому стільки десятирічь військо невизнаного Придністров'я фінансувалось з федерального бюджету. Однак, перевірки виявили нездатність придністровців воювати на боці РФ проти України.

Усі українські джерела одностайні у тому, що збройні формування на території невизнаного Придністров'я не готові долучитися до російської агресії. ФСБ здійснювала перевірку та з'ясувала, що станом на зараз вони є небоєздатними.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час телемарафону.

«Ми з вами обговорювали, що там є ознаки підготовки до прийому літаків. Зараз там вже є ознаки, що російська ФСБ перевіряє боєздатність місцевих збройних підрозділів так званих і не визнаних. Виявилось, що вони не готові станом на зараз брати участь у агресивних діях РФ», - пояснила вона.

Раніше про неготовність угрупувань ПМР воювати з Росією проти України повідомляли в Одеській ОВА, а у Генштабі ЗСУ казали про влаштовану росіянами перевірку боєздатності 1-ї, 2-ї та 3-ї окремих мотострілецьких бригад збройних формувань «ПМР».

Олег Верлан

17 квітня, 2022