При великих показниках захворюваності у Данії відмовляються від більшості «ковідних» обмежень та запрошують туристів

Новини Вінниці / При великих показниках захворюваності у Данії відмовляються від більшості «ковідних» обмежень та запрошують туристів

Данія більше не класифікує коронавірус як соціально критичну хворобу, тому уряд країни оголосив про відміну внутрішніх обмежень, введених через пандемію Covid-19. Про це повідомляє Schengenvisainfo.

З 1 лютого в Данії скасовують обов'язкове носіння масок, пред'явлення сертифікату про вакцинацію в громадських місцях та інші карантинні обмеження, пов'язані з коронавірусом. У тому числі влада скасувала обмеження на в'їзд до країни. Тепер туристи можуть вільно в'їжджати до Данії, як це було до пандемії.

Для українців, які за останні роки стикнулись з масою обмежень в ЄС, це наче подарунок.

«Епідемічна комісія рекомендувала, щоб суворіші вимоги для в'їзду в Данію скасували після 31 січня, але попередні загальні обмеження на в'їзд, які застосовувалися до введення більш суворих тимчасових вимог, зберігалися з 1 лютого і тимчасово до 28 лютого 2022 року», - сказано в повідомленні МОЗ Данії.

Згідно з опитуванням бюро AFP, Данія стане першою країною Європейського Союзу, яка знімає внутрішні обмеження, незважаючи на хвилю поширення штаму «Омікрон».

У свою чергу Європейський Союз вводить новий підхід до свободи пересування під час пандемії коронавірусної інфекції Covid-19 – тепер буде не важливо, де живе мандрівник, а лише те, чи він вакцинований.

Нова рекомендація країнам-членам ЄС набуде чинності 1 лютого 2022 року, того ж дня, що й підзаконний акт, що вносить поправки до положення про цифрові сертифікати Covid-19.

Уточнимо, 29 січня в 5,8-мільйонній Данії зафіксовано понад 41 тисячу випадків інфікування коронавірусом. Переважає «Омікрон». Абсолютні цифри значно переважають показники в Україні.

Нагадаємо, 1 лютого 2022 року термін дії сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу в країнах Європейського Союзу становитиме дев'ять місяців.