Протягом року жертвами домашнього насильства стали понад 8 тисяч вінничан, із них більше шести сотень – чоловіки

Новини Вінниці / Протягом року жертвами домашнього насильства стали понад 8 тисяч вінничан, із них більше шести сотень – чоловіки

За минулий, 2018 рік на Вінниччині офіційно зареєстровано 8355 звернень щодо домашнього насильства. Більшість скаржень надійшло від жінок - 7683, потерпіли від насильства вдома минулого року і 654 чоловіки та 18 дітей. Про це розповіла директор департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

За минулий, 2018 рік на Вінниччині офіційно зареєстровано 8355 звернень щодо домашнього насильства . Більшість скаржень надійшло від жінок - 7683, потерпіли від насильства вдома минулого року і 654 чоловіки та 18  дітей. Про це розповіла директор департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

«На 2018 рік перед собою ставили амбітне завдання у цьому напрямку і його нам вдалося виконати. Ми відкрили Обласний притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Разом з тим, простежується негативна тенденція в районах та містах обласного значення в проведенні заходів у сферах підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми. Це пояснюється тим, що у 2019 році  майже у 40 відсотків адміністративних одиниць відсутні відповідні комплексні програми або діють не профільні у цих сферах програми», - зазначила Наталя Заболотна.

За її словами, дуже часто, якщо програми навіть і створені, то вони не підкріплені фінансуванням або фінансування зосереджується на заходах по напряму підтримки сім’ї.

«Наприклад, у 2018 році на такі напрями як запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, попередження торгівлі людьми використано лише 12% у порівнянні з напрямком підтримки сім’ї», - зазначила Наталя Заболотна.