Протягом року на Вінниччині створять 4 спортивних об’єкта за рахунок коштів ДФРР

Новини Вінниці / Протягом року на Вінниччині створять 4 спортивних об’єкта за рахунок коштів ДФРР

У Вінницькій області, як і в більшості областях України, в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) продовжують втілювати в життя реалізацію важливих інфраструктурних проектів. Відомо, що головним розпорядником коштів як у Вінницькій області, так і по всій Україні, виступає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

У Вінницькій області, як і в більшості регіонів України, в рамках фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) продовжують втілювати в життя реалізацію важливих інфраструктурних проектів. Відомо, що головним розпорядником коштів як у Вінницькій області, так і по всій Україні, виступає Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Як повідомили на сайті Вінницької ОДА, фінансування 131 проекту зі створення важливої спортивної інфраструктури, загальною сумою майже у 1,3 млрд грн вже було схвалено Мінрегіоном.

Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе:

«Дане будівництво включає в себе будівництво, реконструкцію або капітальний ремонт стадіонів, палаців спорту, басейнів та інших спортивних майданчиків. Адже, на сьогоднішній день є важливим питання розвитку активного способу життя серед українського населення, особливо на місцях.

Аби вінничани та жителі всіх регіонів України усіх вікових категорій мали комфортні та належні умови для занять спортом, в цьому році розпочнуть реалізовуватися у сучасні і необхідні проекти».

Відома кількість проектів по регіонам України:

4 проекти у Вінницькій,

1 проект у Волинській,

5 - у Дніпропетровській,

11 - у Донецькій,

6 - у Житомирській,

8 - у Закарпатській,

5 - у Запорізькій,

9 - у Івано-Франківській,

3 - у Київській,

1 - у Кіровоградській,

8 - у Луганській,

8 - у Львівській,

1 - у Миколаївській,

2 - у Одеській.

3 - у Полтавській,

4 - у Рівненській,

8 - у Сумській,

7 - у Тернопільській,

5 - у Харківській,

10 - у Херсонській,

9 - у Хмельницькій,

3 - у Черкаській,

5 - у Чернівецькій,

4 - у Чернігівській областях

1 - у місті Київ.

Довідково

В цілому вже схвалено фінансування з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) на реалізацію 707 проектів регіонального розвитку у всіх областях України. Це будівництво і реконструкція шкіл і дитячих садків (277 проектів), закладів охорони здоров’я та соцзахисту (109 проектів), культури (38 проектів), спорту (131 проект), дорожньо-транспортної інфраструктури (47 проектів), водопостачання та водовідведення (50 проектів) та інші важливі регіональні проекти.