Протягом доби на Вінниччині через несправні грубки загинуло двоє пенсіонерів

Новини Вінниці / Протягом доби на Вінниччині через несправні грубки загинуло двоє пенсіонерів

Протягом доби на Вінниччині через несправні грубки загинуло двоє пенсіонерів Несправні старі грубки стали однією з головних причин пожеж, що виникають в селах. Через це регулярно гинуть наші земляки. Зокрема, за останню добу в області у вогні загинуло двоє літніх людей.

Несправні старі грубки стали однією з головних причин пожеж, що виникають в селах. Через це регулярно гинуть наші земляки. Зокрема, за останню добу в області у вогні загинуло двоє літніх людей.

Учора серед дня загорівся будинок у селі П'ятківка, що в Бершадському районі. Селяни, побачивши, що горить будинок, не чекаючи рятувальників почали боротися з вогнем. На жаль, 65-річний господар обійстя загинув. Його тіло знайшли в одній з кімнат.

Ще одна фатальна пожежа сталася в селі Новоселиця на Літинщині. Жителі села самотужки її ліквідували, але 79-річний господар будинку загинув у вогні.

Певно, через несправні грубки й котли гинутимуть люди й наступного року. Можливо, зберегти комусь життя допомогла б якась започаткована в регіоні програма – «Справна грубка» чи з якоюсь іншою назвою. Головне, що вона хоча б певною мірою посприяла запобіганню фатальних пожеж.

 

Юрій Ярмощук

13 лютого, 2018