«Прострілювали потилиці, відрізали щоки»: вцілілий чоловік розповів, як вбивали у Бучі

Новини Вінниці / «Прострілювали потилиці, відрізали щоки»: вцілілий чоловік розповів, як вбивали у Бучі

Звірства російських нелюдів у Бучі вже увійшло в анали історії. Завдяки жахливим кадрам. Проте дивом залишились живими свідки масових вбивств і катувань. Одному з жителів міста пощастило. Більшість з тих, кого захопили росіяни, були розстріляні. Він вижив. Тепер розповів про те, що бачив…

У мережі з'явилося ще одне свідчення про звірства російських окупантів у Бучі на Київщині. Мешканець міста розповів, як росіяни катували та вбивали бучанців та якими страшними були останні години життя тих українців, які потрапили до каральних загонів кадирівців.

Свідка злочинів путінської армії теж збиралися розстрілювати. Пощастило. Сповідь чоловіка про пережитий жах було опубліковано в Telegram-каналі BUCHA LIVE.

Чоловік розповів, що він разом ще з сотнею бучанців, серед яких були жінки, діти та люди похилого віку, з першого дня війни ховалися в укритті біля міського склозаводу. Там їх знайшли російські окупанти, коли зайшли в місто.

«Перші військові РФ, які зайшли до нас в укриття, нікого не чіпали. Дали нам своїх пайків і сказали не виходити 1-2 дня. Пообіцяли, що після зачистки нас відпустять. Через два дня до нас зайшов вже інший загін. Ці теж сказали сидіти декілька днів і не виходити. Доки ми знаходились в укритті, на вулиці вже зібралось більше 50 одиниць техніки і дуже багато особового складу. Серед військових були: буряти, білоруси і росіяни», - розповів чоловік.

Десь через тиждень усіх заручників росіяни вивели на вулицю. Дітей, жінок та літніх людей відпустили, а чоловіків - залишили.

«Мене і ще 14 хлопців поставили на коліна і забрали телефони. Нас роздягли, почали шукати тату з націоналістичними символами (герби, руни і тп.). Не знайшли. Хлопців, в яких знайшли фотографії техніки (в телефонах), або якісь чати, які їм не сподобались, вбивали відразу. Комусь стріляли в бік і казали «это чтобы домой не спешил», - каже бучанець.

Тих чоловіків, яких не застрелили одразу - нещадно били. При цьому розпитували, де базується тероборона та за якими адресами живуть учасники АТО/ООС. Жертва путінських окупантів констатує: видно було, що вони отримують задоволення від знущань над українцями.

«Після побоїв до моєї голови піднесли автомат і зробили вистріл біля вуха, а потім вдарили прикладом по голові. В результаті нас відпустили. Із 15 хлопців лишилось шість. Я не міг повірити, що залишився живим», - каже чоловік.

Невдовзі після цього в Бучу зайшли перші каральні загони Кадирова. Те, що творили вони, перевершило навіть звірства росіян.

«Чотири дні вони їздили і убивали всіх, кого бачили на вулиці. Я спостерігав, як вони вбили дідуся, який просто сидів на лавці. Ми кожного дня когось хоронили. Ложили тіла в ковш трактора, а потім коли вони не бачать, копали могили і відносили їх туди. Ті, кого нам все ж вдавалось похоронити, були з простреленими потилицями, вирізаними щоками і другими слідами насильства», - згадує про пережите українець…

Жахаючі фото Бучі вже вразили увесь світ.

В британській МІ-6 кажуть, що масові вбивства людей в Україні входили у плани Путіна.

Втім Міноборони РФ різанину у Бучі називає «фейком київського режиму». Тіла закатованих та вбитих українців там називають «постановкою з акторами». У Москві ніколи не визнавали власні звірства, навіть коли росіяни самі у них зізнаються.

Олег Верлан

3 квітня, 2022