Прощання з Героєм нацгвардійцем 

Новини Вінниці / Прощання з Героєм нацгвардійцем 

Сьогодні, 8 квітня, Вінниця з великим сумом проводжає в останню путь свого сина, чоловіка та Героя – нацгвардійця Андрія Лисяного.

Андрій Миколайович народився 13 грудня 1982 року у Вінниці.Після навчання в ліцеї №16 та Вінницькому технічному коледжі, де він здобув дві освітні спеціальності, Андрій працював менеджером та завідувачем відділення пошти. Проте, коли прийшов час захищати свою державу, він без зволікань вступив до Національної гвардії.

«Андрій працював за кордоном, але залишив там роботу і повернувся в Україну, бо прагнув захищати свою державу, своїх батьків, дітей», – розповідає його мати.

У складі 14-ї штурмової бригади Національної гвардії «Червона калина» Андрій брав участь у важливих боях на Запорізькому напрямку. Він пережив поранення та контузію, проходив лікування, але, на жаль, його життя обірвалося через тяжке захворювання. У нього залишилася дружина та троє дітей.

Церемонія прощання з героєм відбудеться сьогодні о 12:00 за адресою Анастасії Медвідь 2А. О 13:00 поховають на Алеї Слави Сабарівського кладовища. 

 

Михайло Білик

8 квітня, 2024