Пропутінський рух «АллатРа» понад рік працює у Вінниці, а тепер «рушив» по селам. Першою стала «сакральна» Буша

Новини Вінниці / Пропутінський рух «АллатРа» понад рік працює у Вінниці, а тепер «рушив» по селам. Першою стала «сакральна» Буша

Через певні організаційні питання на Вінниччині «розсипався» осередок Партії Шарія. Проте непогано себе почуває громадська організація з певними елементами секти, очільники якої опинилися у базі «Миротворця» через маніпулятивність та орієнтацію на Кремль. Більш того, представники цього руху «АллатРа» вже не обмежуються Вінницею - через власний YouTube-канал вони почали «агітацію» по селам. І першою ластівкою стала розкручена у туристичному плані Буша, енергетикою якою так пишаються відвідувачі.

Через певні організаційні питання на Вінниччині «розсипався» осередок Партії Шарія. Проте непогано себе почуває громадська організація з певними елементами секти, очільники якої опинилися у базі «Миротворця» через маніпулятивність та орієнтацію на Кремль. Більш того, представники цього руху «АллатРа» вже не обмежуються Вінницею -  через власний YouTube-канал вони почали «агітацію» по селам. І першою ластівкою стала розкручена у туристичному плані Буша, енергетикою якою так пишаються відвідувачі.   

За радянських часів всіх змушували вірити у «світле майбутнє» з місією Леніним, у сучасній Росії пішли далі. Людям пропонують православне християнство на чолі з патріархом Кірілом, «комунізм» із Зюгановим або навіть єгипетського бога Ра, але месією у будь-якому випадку залишається Путін. Начебто, то їхня справа. Але під різними виглядами «віри» намагаються «експортувати». Так в Україні з початку 2010-их з’явилися послідовники руху «АлларатРа».

За його створенням та розбудовою стоїть «професор» і «академік» Ігор Данилов з Макіївки Донецької області, який останнім часом проживає у Києві, де тримає «клініку», що більше схожа на масажний салон. Також засновницею є макіївчанка Галина Яблочкіна. Анкети усіх організаторів розміщено у базі «Миротворця» через маніпуляції та пропутінську агітацію.

Релігійна течія нині охоплює прихильників в Україні, РФ, США та деяких слов’янських країнах Європи. Духовні практики «міжнародного громадського руху «АллатРа» базуються на поєднанні різних східних культур та теософії, а також нагадують реінкарнацію «Білого братства», відомого на початку 1990-их, очільники якого давно перебувають у Москві. Також в «АллатРа» від імені неіснуючої жінки (нібито пишуть кілька авторів) зробили збірку книжок про рух та його наставника. Звісно, все зводиться до того, що духовний наставник – особа, біографію якої списали у Путіна.

Так от, послідовниками «АллатРа» можна вважати і деяких вінничан. Приміром, нещодавно у місцевих групах у Facebook почали поширювати ролик «Про що говорять у селі? Серія 1 с.Буша» від АллатРа ТБ Вінниця. За дві доби в YouTube він зібрав 2 тисячі переглядів.

«Сакральну» Бушу на Вінниччині вважають місцем розвитку зеленого туризму, збережених артефактів трипільської та козацької діб, чудовим куточком для спокійного відпочинку. Автори ж розповідають про «Благотворче Суспільство», і обіцяють тим, хто ще про нього не знає, прийти у їхнє село…Поширювати такі думки стала 35-річний фармацевт з Вінниці Наталя Травінська. 

А безпосередньо АллатРа Вінниця існує понад рік. Ютуб-канал «попрацював» з деякими відомими місцевими психологинями, тому має багатий творчий доробок.

Олег Верлан

17 березня, 2021