Пропонував хабар: на Вінниччині проти водія розпочали кримінальне провадження

Новини Вінниці / Пропонував хабар: на Вінниччині проти водія розпочали кримінальне провадження

У Хмільницькому районі 12 липня водій напідпитку вирішив підкупити працівників поліції, які зупинили його на дорозі. Пропонував 4 тисячі гривень. Як наслідок, окрім протоколу, кермувальник став фігурантом кримінального провадження.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, правоохоронці зупинили автомобіль за порушення Правил дорожнього руху. Під час спілкування з порушником поліцейські відчули запах… При освідуванні у водія виявили 1,36 проміле алкоголю.

Аби вартові доріг не складали адміністративних матеріалів, 28-річний водій запропонував інспекторам неправомірну вигоду у розмірі 4000 гривень.

Правоохоронці неодноразово попереджали нетверезого водія про кримінальну відповідальність за пропозицію хабаря, але це його не зупинило. Порушник продовжував наполягати на своєму. Для документування злочину поліцейські викликали слідчо-оперативну групу.

За пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі, відповідно до ч. 1 ст. 369 КК України, слідство розпочало кримінальне провадження. Водію загрожує до 4 років позбавлення волі.

За керування у стані сп’яніння поліцейські склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Макс Мельник

13 липня, 2022