Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльності

Новини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльності

Слідчі обласного главку поліції за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України у Вінницькій області провели обшуки у митрополита Тульчинського та Брацлавського Іонафана. Вилучене вчергове доводить, що священослужитель був одним з пропагандистів «руського миру». Портрети патріарха Кіріла у кабінеті єпархіального управління цілком логічні, адже владика примушував духовенство поминати очільника РПЦ під час служби.

Як повідомляють у поліції Вінницької області, «окремі представники однієї з релігійних парафій проводили діяльність, спрямовану на розпалювання релігійної ворожнечі та пропагування «руського міру». Під час обшуків за місцями проживання та у релігійних спорудах правоохоронці виявили та вилучили докази злочинної діяльності, серед яких друковані матеріали зі зверненням путіна та московського патріарха до громадян України, визнання квазіреспублік «лнр та днр».

Отже, митрополит Іонафан був ще й прихильником фейкових «ореспублік», тож «грався» у політику.

«Процесуальне керівництво здійснює обласна прокуратура. Поліцейськими встановлюється коло осіб, причетних до злочину. Вилучені докази направлено на експертизу, за результатами яких діям осіб буде надана остаточна правова кваліфікація», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом слідчими обласного главку здійснюється досудове розслідування за ч. 2 ст. 161 Кримінаного кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками). За такі дії передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 5 років.

Нагадаємо, нещодавно на особистій сторінці Іонафан назвав себе ієрархом Російської православної церкви, попри позицію УПЦ МП закликав духовенство поминати Кіріла, не заперечував, що має російське громадянство.

Вчора обшуки відбувались у Тульчині та Бершадській громаді, де мешкає митрополит.

Новини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльностіНовини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльностіНовини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльностіНовини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльностіНовини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльностіНовини Вінниці / Пропагував «руський мір» та розпалював релігійну ворожнечу: у митрополита УПЦ МП Іонафана вилучили докази злочинної діяльності
Олег Верлан

12 жовтня, 2022