Промосковське «лобі» має вагу? Погребищенська міськрада на Вінниччині не змогла зібрати голоси за звернення щодо заборони УПЦ МП

Новини Вінниці / Промосковське «лобі» має вагу? Погребищенська міськрада на Вінниччині не змогла зібрати голоси за звернення щодо заборони УПЦ МП

На позачерговій сесії Погребищенської міської ради 3 лютого останнім питанням розглядали звернення депутатів до президента, ВР та уряду щодо негайної заборони в Україні Української православної церкви Московського патріархату.

Зазначимо, проте що УПЦ МП підпорядковано РПЦ на чолі з патріархом Кірілом, який благословляв росіян на вбивства українців, у СБУ заявили офіційно - на підставі релігієзнавчої експертизи.

З минулого боку більшість громад приймали відповідні звернення. У Погребищі ініціатором став депутат міської ради Володимир Никитюк.

Як повідомляє відділ організаційної та інформаційної роботи Погребищенської міської ради, лише 5 обранців підтримали звернення, 6 – утримались, інші з 17 депутатів були відсутніми.

«В результаті голосування рішення не було прийнято», - йдеться в офіційному повідомленні.

Голосування провалили, можливо через присутність у залі священиків Московського патріархату, які зібрали у залі доволі потужну делегацію. Отже, можна казати, про певний вплив конфесії на міськраду.

Нагадаємо, наприкінці листопада 2022 року Вінницька облрада підпримала звернення, яким пропонувала президенту, ВР та уряду заборонити УПЦ МП.