Прокуратура вимагає від забудовника грошей для Якушинець

Новини Вінниці / Прокуратура вимагає від забудовника грошей для Якушинець

Свого часу поблизу Вінниці один будівельний кооператив звів 2 житлові будинки – кожен на 36 квартир, що обійшлося у 67 млн грн. Усе б було добре, якби забудовник повністю виконав свої зобов’язання перед громадою, на території якої розташовані ці будинки. Чималу суму він мав витратити (говорячи юридичними словами, «взяти пайову участь») на створення чи розвиток соціальної й транспортної інфраструктури.

Свого часу поблизу Вінниці один будівельний кооператив звів 2 житлові будинки – кожен на 36 квартир, що обійшлося у 67 млн грн. Усе б було добре, якби забудовник повністю виконав свої зобов’язання перед громадою, на території якої розташовані ці будинки. Чималу суму він мав витратити (говорячи юридичними словами, «взяти пайову участь») на створення чи розвиток соціальної й транспортної інфраструктури.

Але керівник цього кооперативу вирішив зробити інакше. Як повідомила прес-служба прокуратури Вінницької області, у декларацію про готовність цих будинків до експлуатації він вніс недостовірні відомості. Тобто, написав, що сплатив «пай» громаді, хоча насправді, так би мовити, залишив гроші у своїй кишені. У прокуратурі підрахували, що через ці махінації державним інтересам нанесено збитків на понад 2,2 млн грн.

До речі, Господарський суд вже ухвалив рішення щодо стягнення із забудовника коштів пайової участі. Але за підробку документів йому все одно доведеться нести кримінальну відповідальність. Усі матеріали – у суді.  Керівника кооперативу не заарештували, але зобов’язали здати закордонний паспорт, не спілкуватися зі свідками, без дозволу слідчого нікуди не виїжджати з міста тощо.

Юрій ЯРМОЩУК