Професор з Вінниці разом з іншими науковцями прогнозуватиме темпи поширення COVID-19 в Україні

Новини Вінниці / Професор з Вінниці разом з іншими науковцями прогнозуватиме темпи поширення COVID-19 в Україні

Професор вінницької політехніки став одним із кращих датасайнтистів світу і отримав статус гросмейстера. Науковця включили до складу робочої групи Академії Наук, яка займається подальшими прогнозами щодо поширення COVID-19 в Україні.

Професор Вінницького НТУ Віталій Мокін став одним із кращих датасайнтистів світу і отримав статус гросмейстера. Міжнародне визнання, можливо, підштовхнуло і до залучення професора до роботи на вітчизняній науковій ниві. Професора включили до складу робочої групи Академії наук, яка займається прогнозами щодо подальшого поширення COVID-19 в Україні.

Про це професор Віталій Мокін написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

«У світі за всю історію Kaggle я - 34-й гросмейстер серед розробників ноутбуків, однак, більшість з них вже припинили активну діяльність у Kaggle, що дозволило мені піднятись на 16 місце у рейтингу з 142 тисяч датасайнтистів світу. Таке високе місце вдалось отримати, завдяки моїм 78 публічним програмам-ноутбукам. Золоті медалі я отримав, переважно, за ті ноутбуки, які досить тривалий час посідали 1 місце серед публічних ноутбуків призових конкурсів або і зараз знаходяться у золотій чи срібній зоні конкурсів для тренування», - йдеться в дописі Віталія Мокіна.

Зазначимо, що Kaggle – це система організації конкурсів по дослідженню данних, які належать компнії Google. Kaggle регулярно організує конкурси у сфері обробки даних, призи на цих конкурсах сягають десятки тисяч доларів. Чи отримують номінанти винагороду за почесне звання в Вікіпедія наразі не повідомляє.

Скоріше за все це питання престижу, ніж грошей. Отримавши визнання, професор вирішив зайнятися більш актуальною на сьогодні темою.

«Наразі, я планую переключити свою увагу на моделювання і прогнозування поширення коронавірусу в Україні, особливо враховуючи той факт, що нещодавно мене включили до складу Робочої групи НАН України з цієї проблеми, яка готує усю аналітику для РНБО та інших державних установ», - зазначає науковець.

Марина Карабай

7 жовтня, 2020