Продовольчу допомогу отримають 11 тисяч вінничан з вразливих категорій - Сергій Моргунов

Новини Вінниці / Продовольчу допомогу отримають 11 тисяч вінничан з вразливих категорій - Сергій Моргунов

Одинадцять тисяч вінничан з соціально вразливих груп отримають пакунки з найнеобхіднішими продуктами. Передадуть продовольчі набори і для 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Загалом сформують 16 тисяч продуктових пакунків для мешканців Вінницької громади.

Про це у соцмережах повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Частину продуктів, які входять до набору, закупили швейцарські партнери в українських виробників та передали у рамках гуманітарної місії. Інша частина – це продовольство з матеріального резерву Вінницької міської територіальної громади.

«Продуктові набори підготують для близько 11 тисяч жителів. Сформуємо їх за підтримки Швейцарії. Нагадаю, у рамках гуманітарної місії для Вінниці передали бакалею, закуплену в українських виробників», - зазначив Сергій Моргунов.

Також виділяється частина продуктів першої необхідності з резерву громади, який  створено у громаді на період війни.

«Коли можна буде отримати допомогу, кожному повідомлять індивідуально - телефоном. Також продовжимо підтримувати людей з гарячих точок, яких прихистила наша громада. Можливості громади не безмежні, і ми вдячні нашим міжнародним партнерам та благодійним організаціям за допомогу людям. Разом – ми сильніші», - пояснив голова Вінницької громади 

Продуктові набори отримають непрацюючі пенсіонери, розмір виплат яких не перевищує 2100 грн, непрацюючі особи, які перебувають на обліку в управліннях соціального захисту населення Правобережне та Лівобережне департаменту соціальної політики і є одержувачами державної соціальної допомоги, особи, які не мають права на пенсію, та особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи, розмір державної соціальної допомоги яких не перевищує 2100 грн.

Також пакунки з найнеобхіднішими продуктами роздають непрацюючим особам з інвалідністю з дитинства, які є одержувачами державної соціальної допомоги, особам з інвалідністю з дитинства ІІ та ІІІ групи в розмірі, що не перевищує 2100 грн. Крім того, продуктові набори отримають особи, які здійснюють догляд за тяжкохворою дитиною, та є одержувачами допомоги відповідно до розділу V-Б Закону України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми», також непрацюючі особи, які досягли пенсійного віку, але не набули права на пенсію та люди, які опинились в складних життєвих обставинах.

Нагадаємо, що наприкінці травня 7000 продовольчих наборів у рамках Швейцарської гуманітарної місії видали одиноким пенсіонерам, людям з інвалідністю, родинам, у яких складна життєва ситуація.

13 тисяч пакунків з найнеобхіднішими продуктами отримали і переселенці, які знайшли прихисток у Вінниці.

Крім того, продовольство за підтримки Швейцарії передали і у майже всі громади Вінниччини https://new.vmr.gov.ua/Contents/ContentItems/4awcjwsefmakwsp6ktk1fn7sxm

Олеся Рудницька

27 червня, 2022