Продавав примарні дрова: на Вінниччині викрили афериста

Новини Вінниці / Продавав примарні дрова: на Вінниччині викрили афериста

Користуючись попитом на дрова, 23–річний мешканець Вінницького району організував їх продаж. Схема полягала в отриманні коштів передоплатою та «зникненні». Молодику щастило, але потім щось пішло не так…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, із заявою про злочин до правоохоронців звернувся 54–річний жмеринчанин. Чоловік розповів, що у соціальній мережі знайшов оголошення про продаж деревини. Зателефонувавши за вказаним номером, він домовився з продавцем про товар після повної оплати. Потерпілий двома трансакціями перерахував на банківський рахунок зловмисника 7 300 гривень. Надалі усі спроби чоловіка зв’язатися з продавцем виявилися марними. Зрозумівши, що його ошукали, чоловік звернувся до поліції.

Шахрайські дії зловмисника викрили оперативники обласного главку поліції спільно з поліцейськими Жмеринського районного відділу поліції за силової підтримки бійців спецпідрозділу КОРД.

Оперативним шляхом працівники поліції встановили особу зловмисника та розшукали його за місцем проживання. Ним виявився раніше судимий за майнові злочини 23–річний мешканець Вінницького району.

У помешканні підозрюваного слідчі провели обшук та вилучили 4 мобільні телефони та sim–карти.

Наразі поліцейські перевіряють зловмисника на причетність до аналогічних злочинів та встановлюють потерпілих, які могли стати жертвами шахрайських дій правопорушника.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання до трьох років обмеження волі.

Макс Мельник

25 жовтня, 2022