Про "церковне" протистояння на Вінниччині говорили у Києві (ФОТО)

Новини Вінниці / Про "церковне" протистояння на Вінниччині говорили у Києві (ФОТО)

Проблему "церковного" протистояння на Вінниччині піднімали у вівторок, 11 лютого, у Києві представники Українського Православного Братства Святого Апостола Андрія Первозванного та релігійних громад ПЦУ з Вінницької області.

Проблему "церковного" протистояння на Вінниччині піднімали у вівторок, 11 лютого, у Києві представники Українського Православного Братства Святого Апостола Андрія Первозванного та релігійних громад ПЦУ з Вінницької області. Круглий стіл відбувся у Національній спілці письменників України за участю керівництва НСПУ та представників товариства "Просвіта".

Про те, що насправді відбувається у церковному житті Вінниччини розповідала, зокрема, адвокат Сніжана Чубенко, яка нині представляє в судах інтереси понад 50 громад, що перебувають на тому чи іншому етапі зміни своєї підлеглості.

Говорили учасники зібрання про конфлікти, спровоковані Московським патріархатом у Луці-Мелешківській, Стрільчинцях, Пеньківці та в багатьох інших громадах області.

Розповіли представники релігійних громад Вінниччини й про тиск та, на їхню думку, упереджене ставлення керівництва обласної поліції до "церковних" питань: про бездіяльність правоохоронців при захопленні храмів ПЦУ "тітушками" МП та переслідування поліцією начальника обласного управління у справах національностей та релігій Ігоря Салецького тільки через те, що виконував закон і здійснював перереєстрацію громад.   

Новини Вінниці / Про "церковне" протистояння на Вінниччині говорили у Києві (ФОТО)Новини Вінниці / Про "церковне" протистояння на Вінниччині говорили у Києві (ФОТО)Новини Вінниці / Про "церковне" протистояння на Вінниччині говорили у Києві (ФОТО)
Сергій Маламура

12 лютого, 2020