Про що нам "розповідають" будівлі

Новини Вінниці / Про що нам  "розповідають" будівлі

Вінницький обласний краєзнавчий музей та мистецтвознавиця Тетяна Журунова організовують екскурсію – «Мистецькі історії вінницьких вулиць»

🔹Гармонія життя у розвитку, в русі та змінах.

Все змінюється - щось змінює час, а щось - люди…
Наше місто має 660-ти річну історію, про що і розповідають будівлі вінницьких вулиць.
Далеко не всі знають, що Конкурс на пам’ятник Тарасу Шевченко проводили 3 рази, але переможця не було. Тоді прийняли рішення поставити ландшафтну скульптуру. Розробку скульптури видатного українського діяча довірили Львівському скльптору Володимиру Цісарику, який вдало реалізував мистецький проєкт у Вінниці - памʼятник архітектору Артинову. 

Розповідаючи про скульптури які знаходяться біля входу в музей, мистецтвознавиця Тетяна Журунова говорить: «Візитівка музею - афіша! Але це не просто афіша, а сучасна скульптура В'ячеслава Постернака "Музи".  Тут ви можете ознайомитися із заходами, які проводяться у нашому закладі. 
🧐Якщо вам цікаво в якому найпершому будинку зʼявилася електрика, телефон, водогон та ліфт; чому фасад будівлі на Соборній розмальований різними кольорами та де знаходиться скульптурний рельєф з плодів, які народжує наша українська земля - тоді вам до нас!»