Представився «соцпрацівником»: на Вінниччині судитимуть рецидивіста, якого підозрюють у пограбуванні жінки з вадами зору

Новини Вінниці / Представився «соцпрацівником»: на Вінниччині судитимуть рецидивіста, якого підозрюють у пограбуванні жінки з вадами зору

На Вінниччині до суду скерували обвинувальний акт стосовно жителя Донецької області. Наприкінці минулого року чоловік прийшов до літньої жінки з вадами зору, представився соціальний працівником та пограбував її. З награбованим він втік з області. Затримали зловмисника на Одещині.

Як повідомляє пресслужба Вінницької обласної прокуратури, кримінальне провадження розслідувалось за ч. 4 ст. 186 КК України, за фактом відкритого викрадення чужого майна (грабіж), поєднаного з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, вчиненого повторно в умовах воєнного стану.

«За даними слідства, вдень 11.11.2023, неодноразово судимий за аналогічні злочини чоловік, прийшов додому  до літньої жінки, яка має вади зору. Під приводом працівника адміністрації повідомив потерпілій, що встановлює осіб похилого віку для надання їм гуманітарної допомоги та попросив надати відповідні підтверджуючі документи. Поки господарка шукала паспорт, зловмисник скористався безпорадністю жінки, застосував фізичну силу та відібрав у неї всі збереження – 90000 грн та 1000 доларів», - йдеться у повідомленні.

Далі зловмисник залишив межі Вінниччини, а затримали його 16 листопада на Одещині. Обвинувачений перебуває під вартою. Йому загрожує до 10 років за ґратами.

Макс Мельник

4 січня, 2024