Представники яких партій керуватимуть окружними виборчими комісіями на Вінниччині

Новини Вінниці / Представники яких партій керуватимуть окружними виборчими комісіями на Вінниччині

Центральна виборча комісія оприлюднила свою Постанову від 31 травня, якою сформовано 199 окружних виборчих комісій для проведення позачергових виборів до парламенту 21 липня. На Вінниччині, як і на попередніх виборах, сформовано 8 окружкомів.

Центральна виборча комісія оприлюднила свою Постанову від 31 травня, якою сформовано 199 окружних виборчих комісій для проведення позачергових виборів до парламенту 21 липня. На Вінниччині, як і на попередніх виборах, сформовано 8 окружкомів.

Комісію 11-го виборчого округу, що охоплює частину Вінниці та Вінницького району, очолив Олег Стоян від партії «Єдина родина». Заступником голови цієї ОВК став Михайло Гавліцький, який представляє «Батьківщину», а секретарем – Світлана Мельничук від «Самопомочі».

Роман Журавель від Радикальної партії Олега Ляшка очолив комісію 12-го виборчого округу (частина Вінниці та Вінницького району). Заступником голови представниця «Інтернет партії України» Анжеліна Карамєлєва, а секретарем – Валерій Дяків від партії «Сила і честь».  

Головою ОВК 13-го виборчого округу (міста Козятин, Хмільник, Калинівський, Козятинський, Хмільницький райони) стала Марина Саврань від «Правого сектора», заступником – представниця партії «Відродження» Ірина Мозгова, а секретарем – Світлана Шитюк від «Партії зелених України».

У 14-му виборчому окрузі (місто Жмеринка, Барський, Жмеринський, Літинський, Тиврівський райони) окружну комісію очолила представниця «Народного фронту» Олена Гринчук, заступником голови стала Аліна Щербань від партії «Єдина Країна», секретарем – Валентина Хахаліна, представниця БПП «Солідарність».

ОВК округу №15 (Мурованокуриловецький, Томашпільський, Тульчинський, Чернівецький, Шаргородський райони) очолила представниця «Опозиційного блоку» Олена Кушнір, Віктор Четверіков від Радикальної партії Олега Ляшка став заступником голови комісії, а секретарем – Євген Компанієць від політичної партії «5.10».

Головою ОВК №16 (місто Могилів-Подільський, Крижопільський, Могилів-Подільський, Піщанський, Чечельницький, Ямпільський райони) стала представниця партії «Всеукраїнське аграрне об’єднання «Заступ» Олена Білик, її заступником – Олександр Бринзак від БПП «Солідарність», а секретарем комісії – Наталія Велика від політичної партії «Солідарність жінок України».

ОВК 17-го округу (місто Ладижин, Бершадський, Гайсинський, Теплицький, Тростянецький райони) очолила Ірина Шидловська, вона представляє Українську партію «Зелена планета», заступником голови – Наталя Цвігун від «Народного фронту», секретарем – представниця партії «Нова політика» Тамара Таранюк.

Андрій Орел від Конгресу українських націоналістів очолив ОВК 18-го округу (Іллінецький, Липовецький, Немирівський, Оратівський, Погребищенський райони). Заступником голови там став представник партії «Громадянська позиція» Владислав Совєтов, секретарем комісії – Ілона Соболь від ВО «Батьківщина».

Усі окружні виборчі комісії сформовано у кількості 18 осіб.

Як зазначили у ЦВК, окружні виборчі комісії утворили за поданнями політичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання, а також політичних партій – суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України від яких було зареєстровано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. Кандидатури від цих партій до складу ОВК включені за результатами жеребкування, проведеного Центрвиборчкомом 30 травня.

Сергій Маламура

1 червня, 2019