Представник «Опори» Левченко вважає, що передвиборча кампанія у Вінниці розпочалась не з дискусії, а з бруду

Новини Вінниці / Представник «Опори» Левченко вважає, що передвиборча кампанія у Вінниці розпочалась не з дискусії, а з бруду

Експерт з питань децентралізації, член правління ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Олег Левченко в интервю Радіо «Місто над Бугом» заявив, що попри заяви центральної влади про «жовтневі» місцеві вибори, залишається не вирішеним комплекс питань навколо них. Проте передвиборча кампанія, на його думку, вже почалась, і не з дискусії, а з бруду.

Експерт з питань децентралізації, член правління ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА» Олег Левченко в інтервю Радіо «Місто над Бугом» заявив, що попри заяви центральної влади про «жовтневі» місцеві вибори, залишається не вирішеним комплекс питань навколо них. Проте передвиборча кампанія, на його думку, вже почалась, і не з дискусії, а з бруду.  

«Наразі є серйозні проблеми: по-перше, це нестача коштів на проведення цих виборів; по-друге, досі не неприйняті критично важливі зміни до виборчого кодексу, по-третє, немає визначеної кількості, статусу й повноважень районів, а також ще є багато неврегульованих новацій. Вибори вже почалися, а дискусія щодо правил їх проведення досі триває», –вказав Олег Левченко на існуючі недоліки.

За його словами, на Вінниччині кілька політичних сил почали впроваджувати свою політику переважно у соцмережах, де він вже бачить протистояння, поки що, людей та груп.

«Є відносно старі та нові проєкти, а також є фейки. Їхнє завдання – "накручувати" ситуацію в місті. Приміром, ми вже бачили різних "дітей" та "бабусь". Я вже 10 років спостерігаю за виборами й бачу, що штаби вже працюють. Незрозуміло поки що яка конфігурація, якість, структура, очікування та цілі цих штабів, крім однієї – виграти. Але чітко проглядається, що почали вони не з дискусії, а з бруду. Це така мілка пакосна гра з певною ціллю. Для початку –  засвітити певну команду, щоб вона вже була в голові у виборця», - зазначає експерт.

Він закликав перестати грати «з маніпуляціями і популізмом» та відповідально ставитися до того, що чекає на всіх після виборів. Мабуть, цей заклик переважно стосується виборців, адже у «гравців» інша мета.

«Вінничани впораються із запропонованими наразі маніпуляціями, якщо будуть відповідальними та дорослими», – підсумував член правління ВГО «Громадянська мережа «ОПОРА».

Олеся Рудницька

1 червня, 2020