Power Bank: що це таке та як його вибрати

Новини Вінниці / Power Bank: що це таке та як його вибрати

Power Bank – це зовнішній акумулятор, за допомогою якого можна зарядити мобільний пристрій в будь-якому місці.

Power Bank – це зовнішній акумулятор, за допомогою якого можна зарядити мобільний пристрій в будь-якому місці. При помірному використанні заряду смартфону, планшету вистачить на одну добу, однак при активному серфінгу, частих розмовах та перегляді відео пристрій розряджається значно швидше. Саме в цьому випадку знадобиться повербанк. Хоча функція девайса єдина, все ж варто розібратися, як правильно його вибрати, адже ціни дуже різняться.

Яку вибрати батарею пристрою

Power Bank – це суцільний акумулятор, тип якого варто вибирати дуже уважно. Існує декілька типів, кожен із них має свої особливості. Так, найрозповсюдженіші – літій-іонні. Саме такі використовуються в смартфонах, планшетах й іншій портативній електроніці. Серед переваг:

  • висока енергетична щільність;
  • низький саморозряд.

Але для пристрою характерне зношення, навіть якщо їм не користуються.

Літій-іонні повербанки варто використовувати обережно, щоб не пошкодити їх – удари та падіння скорочують період експлуатації. Також небажані перегрів та повне розрядження. Це може спричинити передчасне скорочення тривалості використання.

Більш сучасні літій-полімерні моделі виготовлені з особливого полімерного електроліту. Оскільки він здатен приймати будь-яку форму, варіативність зовнішнього вигляду значна. Варто зазначити, що подібні пристрої більш безпечні у використанні, адже вони не мають рідкого електроліту, який може займатися. Серед переваг – низький саморозряд та тривалий період експлуатації

Зверніть увагу, незалежно від установленого акумулятора, не варто повністю розряджати пристрій, адже це вплине на подальші експлуатаційні характеристики.

Якщо хочете придбати якісні Power Bank, зверніть увагу на асортимент інтернет-магазину: https://itlook.ua/catalog/power-bank/c80.

Доступні інтерфейси та правила заряджання девайса

Щоб пристрій можна було підзарядити від повербанка, важливо перевірити наявність відповідних інтерфейсів. Найрозповсюдженіші варіанти:

  • USB. Зовнішні акумулятори мають 1-2 порти, іноді доступні 3 та більше. Максимальний струм – 3 А. Щодо конкретної моделі, то значення вказане на корпусі;
  • Type-C. Модернізована варіація USB. Відмінність – у наявності 12 пар контактів, вони є універсальними, тобто двосторонніми. Зазвичай використовується для швидкого заряджання пристроїв.

Щоб мати під рукою повербанк, здатний зарядити девайс, необхідно і його підтримувати в робочому стані. Для цього треба поповнювати заряд. Є певні прості правила, виконання яких суттєво продовжить термін використання. Брати для заряджання необхідно оригінальний блок. В процесі треба стежити за індикаторами, при повноцінному поповненні заряду – вимкнути з мережі. Варто уникати перезаряджання – це негативно впливає на «життєздатність» пристрою.

Критерії вибору

При виборі варто звертати увагу на такі критерії:

  • виробник. Краще віддати перевагу перевіреним брендам, які вже багато років пропонують стабільно високу якість. Основна небезпека купівлі нікому не відомого пристрою – перегрів, що може спричинити пожежу;
  • сумісність гаджетів. Стосується це вимог щодо струму. Тобто повербанк повинен бути здатний видати такий його рівень, щоб цього було достатньо для запуску заряджання смартфону або іншого портативного пристрою;
  • ємність. Звертайте увагу на кількість енергії та габарити, в які вона вміщена. Якщо є потреба постійно підзаряджати безліч пристроїв, то доведеться жертвувати вагою девайса та його розмірами;
  • додаткові функції. Деякі виробники вміщують в Power Bank достатньо багато додаткових опцій, як-от підсвітка, сонячна батарея, дисплей, можливість бездротового заряджання.

За допомогою пристрою можна підживлювати смартфони, планшети, смартгодинники та інші прилади. Також вдасться підібрати модель, яка впорається з поповненням ємності акумулятора ноутбуку.

admin

20 грудня, 2021