«Повітряний бій» Борзова призвів до «резонансу» в Україні

Новини Вінниці / «Повітряний бій» Борзова призвів до «резонансу» в Україні

Начальник Вінницької ОВА Сергій Борзов сьогодні, 26 січня, ранком приголомшив величезну аудиторію своїх підписників у Telegram новиною про «повітряний бій у повітряному просторі» над областю. Повідомленням він оперативно спровокував спростування та певною мірою жарти.

Про «повітряний бій» С.Борзов повідомив о 9.07.

Зазначимо, що у розумінні більшості українців повітряний бій передбачає саме бій військових літаків у небі. Тому незабаром з’явились пояснення.

Однак, новина Борзова миттєво викликала резонанс у мережі, і десятки ЗМІ, блогерів та телеграм-каналів почали як цитувати очільника області, адже він – офіційне джерело, так і додавати пояснення.

«Протиповітряний бій. Можливо хтось помилився і забув дописати «проти». Протиповітряний бій, протиповітряна оборона. Тобто очевидно, що технічно там десь (помилились)… Трішечки налякали», – пояснив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

На жаль, в Україні останнім часом полюбляють казати-писати, що «довіряйте лише офіційним джерелам», а не ЗМІ, приміром. Хочеться додати, у нинішній час помилятися можуть усі і з різних причин. Не вперше офіційні джерела не зовсім коректно надають інформацію. Або ж так жартують…

Олег Верлан

26 січня, 2023