Повернувся, аби перевірити та підпалити: на Вінниччині затримали чоловіка, який задушив знайому

Новини Вінниці / Повернувся, аби перевірити та підпалити: на Вінниччині затримали чоловіка, який задушив знайому

У Могилів-Подільському районі Вінниччини 20 квітня знайшли обгоріле тіло жінки. При огляді не виникало сумнівів, що спочатку її задушили. Незабаром поліція затримала підозрюваного у вбивстві.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, поблизу села Борщівка під час сварки чоловік накинувся на знайому, почав душити. За його словами, жінка знепритомніла. Він злякався, тому залишив її, а сам поїхав до Могилева-Подільського. Проте незабаром повернувся, аби перевірити, чи не прийшла вона до тями. Тіло застав там, де залишив. Тому вирішив приховати сліди злочину, підпаливши труп…

Після злочину 29-річного підозрюваного затримали за місцем проживання. Наразі він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, слідство клопотатиме в суді про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою.

Під час проведення судово-медичної експертизи у померлої виявили ознаки удушення. Згодом слідчі встановили і особу потерпілої, нею виявилась 47-річна жителька Могилів-Подільського району.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). За вчинення такого злочину йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Слідство готує матеріали для оголошення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Макс Мельник

21 квітня, 2022