Португальська компанія TCS підтвердила намір побудувати власний завод у Вінниці у цьому році

Новини Вінниці / Португальська компанія TCS підтвердила намір побудувати власний завод у Вінниці у цьому році

Португальська компанія TCS підтвердила свої щодо інвестицій у спорудження заводу у Вінниці. Погоджено про облаштування потужностей на території індустріального парку. Поки досягнуто попередні домовленості.

«Сьогодні з нашими партнерами підписали відповідні угоди у рамках меморандуму про співпрацю. Вже у 2023 році TCS планує запустити виробництво будівельних матеріалів за сучасною технологією, яка була запатентована компанією. Згодом потужності будуть розширювати – до 7 тисяч кв м площ. Загалом на підприємство мають влаштувати понад 200 працівників. Інвестиції у створення об’єкту складуть близько 33 млн євро. Основними ринками збуту продукції, за словами представників компанії, будуть як європейські країни: Німеччина, Португалія, Люксембург, так і країни Африки», - зазначив у Facebook міський голова Сергій Моргунов.

Як наголосив засновник TCS Джоао Педро де Олівейра Феррейра де Араужо, виробництво відповідатиме високим екологічним стандартам. Окрім того, компанія націлена на використання відновлювальної енергетики для потреб заводу.

«Це відповідає нашим принципам «зеленої економіки», відображеним у Стратегії 3.0. Важливо, що ми відновили реалізацію важливих бізнес-проєктів після вимушеної перерви, пов’язаної з коронакризою», - підкреслив мер.

Нагадаємо, з травня минулого року ведеться будівництво заводу з виробництва спорядження для зимових видів спорту світового бренду HEAD. Розширює потужності ТОВ «Грін Кул» (UBC-Group). Поруч з цими підприємствами в індустріальний парк «заходить» і компанія TCS. Перемовини з португальцями розпочались у 2018 році.